Dagens PS

Börsveckan tipsar om köpvärd kvartett

Rådvill på börsen? I artikeln får du tips på fyra heta aktier just nu. (Foto: TT)
Rådvill på börsen? I artikeln får du tips på fyra heta aktier just nu. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 26 aug. 2019Publicerad: 26 aug. 2019

Börsveckan rekommenderar köp av SCA, finska UPM-Kymmene, Dist IT och Ambea i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Rottneros och Humana.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

SCA är Sveriges största privata skogsägare med en välskött operativ verksamhet som visserligen värderas högt men det kompenseras av enorma skogstillgångar i balansräkningen som värderas konservativt. Börsveckan ger köpråd för SCA som en trygg aktie i den långsiktiga portföljen.

UPM-Kymmenes aktie har tappat drygt 20 procent på ett år och värderingen framstår som mycket låg jämfört med branschkollegan SCA. Tidningen ser köpläge givet stora utdenings- och förvärvsmöjligheter.

Rottneros har de senaste åren blomstrat med hög dollarkurs och ett högt massapris. Bolaget är i bra form, men framtiden ligger snarare i händelserna på massa- och dollarmarknaden än hos ledningen. Börsveckan ger rådet avvakta.

Dist IT:s halvårsrapport var stabil men tillväxten var något åt det svagare hållet. Ledningen fortsätter att omstrukturera bolaget. Värderingen är låg och vd Robert Rosenzweig har successivt ökat sitt innehav. Tidningen upprepar sitt köpråd för aktien.

Ambea har efter förvärvet av Aleris Care i ett slag gått från en tredjeplats till att bli ledande inom omsorg i Norden. Lyckas bolaget leverera på utlovande synergier kan det bli en fin vinstutveckling för bolaget. Värderingen är attraktiv för en konjunkturokänslig verksamhet, bedömer Börsveckan och lämnar köpråd.

Humana har gjort ett stort finskt förvärv, men Finland lever inte upp till förväntningarna och bara ett av fyra affärsområden ökar lönsamheten. Delårsrapporten för det andra kvartalet var åt det svaga hållet. Tidningen vågar inte köpa aktien utan rådet stannar på avvakta.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS