Börsveckan rekommenderar köp av Nordic Leisure och Balco i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Aspire Global, Net Gaming, Bonava och Nederman.

Plattformsleverantören Aspire Global är något av en udda fågel i spelbranschen. Bolaget presterar bra lönsamhet och fin tillväxt, men Börsveckan tvekar och ger därför rådet avvakta.

Den baltiska speloperatören Nordic Leisure har gått som en raket på börsen det senaste året. Förra veckans bokslut fick dock aktien på fall. Tidningen ser kursfallet som omotiverat och rekommendationen blir köp.

Affiliatebolaget Net Gaming fick se tillväxten avta successivt under 2017. Samtidigt är balansräkningen relativt svag och även om värderingen är låg anser Börsveckan att en rabatt är befogad. Tidningen ger rådet avvakta för Net Gaming och föredrar i stället Catena Media.

ANNONS
ANNONS

Balkongbolaget Balco växte med 23 procent organiskt 2017 och med stigande lönsamhet. Insiders köper också. Aktien är billig även med modesta antaganden för 2018, anser Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

Bostadsutvecklaren Bonava, en avknoppning från byggbolaget NCC, har haft det motigt på börsen, i likhet med branschen i övrigt. Bolaget står dock inte och faller med den svenska bostadsmarknaden. Tyskland väger upp svagheten i Sverige. Tidningen fortsätter dock att avvakta med aktien och tror att den går att fiska upp billigare så småningom.

Miljöteknikbolaget Nederman har haft det kämpigt i affärsområdet Americas som står för 40 procent av intäkterna. Utan en vändning i sikte i USA är det för tidigt att köpa aktien, anser Börsveckan och ger rådet avvakta.

Henrik Öhlin
[email protected]wire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire