Börsveckan rekommenderar köp av Rejlers och Eolus Vind i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Ericsson, Bulten, Gränges och Micro Systemation samt säljråd för Bygghemma och Footway.

Ericsson ser ut att ha nått ljuset i tunneln efter ett antal svåra år. Aktien har samtidigt stuckit iväg rejält det senaste året. En investering i Ericsson framstår som något chansartad just nu, bedömer Börsveckan som väljer att vara försiktiga och avvakta med aktien.

Onlinehandlarna uppvisar hög tillväxt för tillfället och det gäller även för Bygghemma som börsnoterades för ett år sedan. Det räcker tyvärr inte hela vägen fram och lönsamheten är inte heller något att hurra över. Tidningen anser att värderingen är för hög och fortsätter att rekommendera sälj.

Footway, skohandlaren på nätet, fortsätter att värderas högt, både i absoluta och relativa termer. Börsveckan förstår inte riktigt varför och ger säljråd för stamaktien.

Teknikkonsulten Rejlers visade på en stark lönsamhetsförbättring i fjärde kvartalet i fjol. Det är kanske starten på en angenäm resa med vd Viktor Svensson i förarsätet. Tidningen ser goda möjligheter för att ökenvandringen går mot sitt slut och upprepar sitt köpråd efter det starka bokslutet.

ANNONS
ANNONS

Eolus Vinds utsikter är med en stor orderstock och en hög efterfrågan på vindkraftverk de kommande åren bättre än på länge. Värderingen är dessutom låg. Börsveckan ger köpråd för aktien men klassar risken som högre än vanligt.

Fordonsunderleverantören Bulten presterar helt okej på en svag marknad, men tidningen är ändå något besvikna på bokslutet som presenteras förra veckan. Börsveckan väljer att slopa sitt tidigare köpråd och det nya rådet blir avvakta.

Gränges bokslut var ingen höjdare. Utsikterna är dystra och aktien värderas tämligen rimligt givet marknadsförutsättningarna, bedömer tidningen och lämnar rådet avvakta.

Micro Systemations bokslut var inte heller någon höjdare med obefintlig tillväxt och halvera lönsamhet. Bolaget måste bli bättre på att parera efterfrågesvängningarna, anser Börsveckan so ger rådet avvakta.