Börsveckan rekommenderar köp av Note, Swedish Match, SBB, Vostok Emerging Finance och Vostok New Ventures i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta tör Essity, SCA och Sandvik.

Kontraktstillverkaren Note fortsätter att växa starkt och är ett av få bolag som vågar lämna en prognos om framtiden. Aktien är köpvärd med gynnsamma globala trender och stark tillväxt inom medicinteknik, bedömer Börsveckan.

Hygienbolaget Essity leverade en kanonrapport för det första kvartalet, med stöd av hamstring i coronakrisen. Lyftet är dock delvis ett övergående fenomen trots att den underliggande verksamheten går starkt. Tidningen ger rådet avvakta med motiveringen att Essity är ett fint bolag men aktien är dyr.

Snusjätten har attraktiv värdering

Swedish Match visar styrka, även med hänsyn till positiva engångseffekter. Värderingen är fortsatt attraktiv i synnerhet med aktiens defensiva kvaliteter, bedömer Börsveckan och upprepar sitt köpråd.

ANNONS
ANNONS

SCA:s skogstillgångar värderas idag i linje med aktuella marknadspriser och den tidigare dolda potentialen är nu borta. Den operativa verksamheten utvecklas samtidigt svagt. ”På tolv månaders sikt så känns SCA klart fullvärderad just nu så vi tar hem vinsten och avvaktar”, skriver tidningen.

Fastighetsbolaget SBB:s delårsrapport bekräftar bilden av en stabil verksamhet med trygga hyresintäkter. Aktien passar bra i en långsiktig portfölj. Börsveckan upprepar sitt köpråd och bedömer att aktien i ett normalt börsklimat kan värderas upp till 35-37 kronor.

Verkstadsbolaget Sandvik har trimmats rejält sedan finanskrisen, men frågan är om det räcker för att köpa aktien. Tidningen anser att aktien är rimligt värderad och ger rådet avvakta.

Börsveckan kommenterar avslutningsvis delårsrapporterna från de två Vostok-bolagen, Vostok Emerging Finance och Vostok New Ventures, med slutsatsen att tidningen upprepar köpråden för bägge aktierna.