Börsveckan rekommenderar köp av Saab och Hexatronic i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för AQ Group, NetEnt, Beijer Ref och GHP samt säljråd för Bactiguard

Försvarsbolaget Saab kom med ett svagt bokslut som fick aktien att pressas. Börsveckan ser aktien attraktivt som ett långsiktigt case och bedömer att kursnedgången ger ett bra köpläge nu.

Verkstadskonglomeratet AQ Group kom med ett surt bokslut där lönsamheten vek rejält. Radarparet Claes Mellgren och P-O Andersson lämnar sina operativa befattningar. Kursen föll rejält, men tidningen ser ingen brådska med att köpa aktie och ger rådet avvakta.

Den forna kursraketen i spelsektorn NetEnt har tappat sin stjärnglans det senaste året. Börsveckan ser ännu inget fyndläge i aktien utan väljer att upprepa sitt råd avvakta.

ANNONS
ANNONS

Kabeltillverkaren Hexatronic rasade efter förra veckans bokslut där tillväxten mattades mot slutet av fjolåret. Tidningen bedömer att utsikterna för 2018 är goda och att kursreaktionen efter bokslutet är överdriven. Börsveckan upprepar sitt köpråd för aktien.

Bactiguard nådde sitt tillväxtmål på 20 procent för 2017. Nu återstår att se om även lönsamhetsmålet är inom räckhåll de närmaste åren. Förväntningarna är höga. Tidningen anser att det är läge att ta hem vinsten och ger säljråd för aktien.

Beijer Ref har ljusa framtidsutsikter och en bra historik. Värderingen är dock hög och Börsveckan väljer därför att avvakta med aktien.

Vårdbolaget GHP räcker inte hela vägen fram. Värderingen är för hög med tanke på den svajiga operationella utvecklingen, bedömer tidningen som ger rådet avvakta.