Affärssystembolagets 24Sevenoffice har med stöd av en positiv halvårsrapport sett aktiekursen klättra med drygt 50 procent sedan Börsveckan gav köpråd för aktien i maj.

Investerare prisar nu in en lönsamhet i linje med konkurrenten Fortnox på lite längre sikt.

Börsveckan bedömer att det är läge att ta hem vinsten och sänker sin rekommendation till avvakta i den senaste utgåvan av tidningen.

I ett pressmeddelande, som kom nu på måndagsmorgonen, framgår det att 24Sevenoffice förvärvar återförsäljaren Online Sales Company för 20 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Förvärvet väntas bidra positivt till 24SevenOffice resultat från och med fjärde kvartal, under vilket transaktionen väntas slutföras.

Online Sales Company har cirka 8,5 miljoner i årligt återkommande intäkter, motsvarande cirka 8,7 procent av koncernens sammanlagda årliga återkommande intäkter.

Förvärvet medför även en väsentlig förstärkning av försäljningsorganisationen och tillför dessutom en erfaren försäljnings- och partneransvarig i Sverige.

24SevenOffice förvärvar även en majoritetspost om 51 procent i konsult- och redovisningsbolaget Credité Consulting för 1,25 miljoner kronor samt genom en riktad emission i Credité Consulting på 1,25 miljoner kronor. Denna transaktion beräknas slutföras under fjärde kvartalet 2018.