Börsveckan rekommenderar köp av Beijer Electronics, Proact, Avensia, Momentum och Bulten i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Qliro och Kopparbergs Bryggeri

ANNONS

Qliro var tidigare ett e-handelskonglomerat men har ändrat inriktning mot finansiella tjänster.
Bolaget är ett svårt case och att uppsidan är för oviss för ett köpråd idag, bedömer tidningen som ger rådet avvakta.

Teknikbolaget Beijer Electronics visade i rapporten för det tredje kvartalet att bolaget fortsätter på den inslagna vägen från första halvåret med stark tillväxt och rejäl lönsamhetslyft. Det finns mer att hämta här, anser Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

IT-bolaget Proact har kommit igen efter fjolårets problem. ”Med en låg värdering, en solid historik, låg skuldsättning och ett ökat tjänsteinslag som driver upp lönsamheten så ser aktien köpvärd ut igen”, skriver tidningen.

Snabbväxande e-handelskonsulten Avensia visar på en stark tillväxt just nu samtidigt som lönsamheten lyfte rejält i senaste kvartalet. Börsveckan bedömer att aktien har goda förutsättningar att prestera bra på tolv månaders sikt och lyfter därmed rådet till köp.

Industrihandlaren Momentums aktien backade från redan pressade nivåer efter rapporten för andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Tidningen anser att det var en överreaktion och att det inte krävs mycket för att aktien ska återhämta sig. Köprådet kvarstår.

ANNONS
ANNONS

Alla bolag med fordonskoppling på börsen tar storstryk när oron kring sektorn tilltar. Bulten som levererar fästelement till fordonstillverkarna är inget undantag. Börsveckan anser att värderingen är lite väl låg, kombinerat med starka finanser och god utdelning. Tidningen behåller sitt köpråd.

Resultatutvecklingen har varit stark i år för Kopparbergs Brygger. Men för att se en betydande uppsida så behöver bolaget fortsätta vässa marginalerna de kommande åren. Kanske lättare sagt än gjort, bedömer Börsveckan som inte ser något köpläge just nu och rådet stannar vid avvakta.