Börsveckan rekommenderar köp av Immunovia, Sobi, Kindred, Nordic Leisure och Naxs,
i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Cantargia samt säljråd för Dometic.

Immunovia har med stärkt balansräkning skapat förutsättningar för produktlansering och försäljningsstart för sina första produkter. Det har förvisso blivit förseningar i lanseringsplanen, men bolagets mål om miljardförsäljning kvarstår. Börsveckan anser att aktien är värd en chansning och ger köpråd, men tidningen betonar att risken är hög.

Ett av de mest spännande segmenten inom läkemedelsutveckling just nu är immunonkologi, vilket bland annat årets nobelpris visar. Det finns ett flertal bolag verksamma inom fältet, däribland Cantargia som utvecklar en läkemedelskandidat inom lung- och pancreascancer.
Börsveckan anser att värderingen är lite väl ansträngd givet vart bolaget är då det är i
början av kliniska studier och väljer därför att avvakta med Cantargia.

Sobis aktiekurs har tidigare stått emot såväl nedgraderingar som svag börs. Men den senaste tiden har det vänt ned rejält för bolaget som straffades hårt efter den senaste rapporten, trots stabila siffror. Men fullt så illa var det inte och det finns goda chanser till återhämtning, bedömer tidningen och upprepar sitt köpråd.

ANNONS
ANNONS

Kindred, som är börsens bästa speloperatör fortsätter att uppvisa en fin operativ utveckling och till multiplar under 15 passar aktien väl in i en långsiktig portfölj, anser Börsveckan som lämnar köpråd för aktien.

Speloperatören Nordic Leisure hade en svag rapport för det första kvartalet och en ännu sämre rapport för det andra kvartalet. Nu pekar dock det mesta mot en ljusare framtid för den baltiska speloperatören. Vd köper och värderingen är inte ansträngd. Tidningen ger köpråd.

Det lilla och speciella investmentbolaget Naxs erbjuder en annorlunda typ av investering som kan passa som en del av en långsiktig och väldiversifierad portfölj. Bolaget investerar i riskkapitalfonder. Börsveckan gillar gillar kombinationen hög direktavkastning, hög substansrabatt samt aggressiva aktieåterköp av bolaget och tycker aktien ser köpvärd ut.

Dometics organiska tillväxt sjunker och med en hög skuldsättning och stor goodwillpost i bakgrunden så har de finansiella riskerna ökat. Aktien har fallit med 30 procent sedan Börsveckans avvaktande råd i slutet av maj då aktien stod i 90 kronor. Tidningen ser dock fortsatta risker på nedsidan och sänker därför rådet till sälj.