Börsveckan rekommenderar köp av Zalando, Kinnevik, Byggmax, Redsense Medical och Nyfosa i senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Qliro Group, Husqvarna och Cloetta.

Zalando växer så det knakar och ambitionerna är höga. Bolaget vill bli en bred plattform för onlinemode och Börsveckan tror att chanserna att lyckas är goda. ”Zalando passar utmärkt i en långsiktig portfölj och träffar de hetaste trenderna i samhället alldeles perfekt. Köp och lägg i byrålådan”, skriver tidningen.

Kinneviks historik med en ledning som varit flyhänt och djärv med flera stora strategibyten genom åren börjar nu löna sig. Utsikterna för aktien ser goda ut trots kursrusningen i år, bedömer Börsveckan och upprepar sitt köpråd från i somras.

Här ska du avvakta

Qliro Group består efter avknoppningen av finansbolaget Qliro av Nelly och Cdon. ”Inga fantastiska bolag måste sägas och vi är tveksamma till bygget”, skriver tidningen och ger rådet avvakta.

Bygghandlarkedjan Byggmax kom med en urstark rapport för det tredje kvartalet. Börsveckan tycker att kursnedgången är märklig och ser ett fint köpläge i aktien nu. Köprådet från i våras upprepas.

Husqvarnas tredje kvartal var riktigt starkt med hög tillväxt och stigande lönsamhet. Semester på hemmaplan och säsong gav medvind och det är svårt att se de underliggande trenderna. Tidningen tror att det läge för en paus och ger rådet avvakta.

Bolag med finansiell styrka

Medicinteknikbolaget Redsense Medical har med en nyemission i ryggen tillräckliga finansiella muskler för att ta ytterligare steg framåt med expansionen. USA-marknaden ser lovande ut. ”Bolagets produkter är så pass intressanta att aktien är värd att köpa i högriskfacket”, skriver Börsveckan.

ANNONS
ANNONS

Fastighetsbolaget Nyfosa har inte dragit i handbromsen trots coronapandemin och osäkerhet. Det har lönat sig hittills och resultatet för årets nio första månaderna imponerar. Tidningen ger köpråd och bedömer att aktien borde kunna stå i 95 till 100 kronor i en stabilare marknad.

Cloetta släppte en svag rapport för det tredje kvartalet och det var återigen lösgodiset som ratades av konsumenterna. ”Det är inte fel att äga Cloetta som en defensiv pjäs i en portfölj, men för studen ser vi bättre lägen på annat håll och säljer våra Cloetta-aktier i BV-portfölj”, skriver tidningen.