Börsveckan rekommenderar köp av finska Musti och Hexatronic i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Renewcell, Systemair, Thunderful och VEF samt lämnar säljråd för Swedencare.

Djurhälsobolaget Swedencare har gått starkt efter ett ökat intresse för husdjur i coronakrisen.
Tillväxtutsikterna för ljusa men värderingen är därefter. Börsveckan bedömer att värderingen är väl krävande efter det kraftiga kursrallyt. Det råder också osäkerhet kring patentutgångar. Tidningen ger därför säljråd på tolv månaders sikt.

Finska Musti är en stor spelare på den nordiska husdjursmarknaden med goda tillväxtutsikter. Bolaget presterar väl och lockar alltjämt. Tidningen bedömer att aktien har mer att ge och upprepar sitt köpråd.

Försäljningen modest

Textilåtervinningsbolaget Renewcell har en teknologi för att skapa återanvänd textilmassa. Försäljningen är än så länge modest, men möjligheterna är stora. Aktien har rusat sedan noteringen på First North för två månader sedan. ”Aktien får dock anses vara något av en lottsedel med väldigt hög risk. Den här typen av aktier kan vi inte köpstämpla”, skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronic lämnade nyligen en omvänd vinstvarning inför bokslutet. Utsikterna för 2021 ser starka ut, bedömer tidningen som ser mer uppsida i aktien och ger köpråd.

ANNONS
ANNONS

Ventilationsbolaget Systemairs aktie har fått en ESG-premie vilket lett till en hög värdering. Börsveckan är inte tillräckligt lockade av bolaget och ger rådet avvakta.

Gamingbolaget Thunderful har klättrat rejält sedan noteringen på First North i december. Tidningen bedömer att aktien är svårvärderad med många rörliga delar och väljer att avvakta.

Investmentbolaget VEF handlas nu till en substanspremie på 20 procent. Börsveckan väljer därför att slopa sitt tidigare köpråd och ta hem vinsten. Det nya rådet är avvakta.