Börsveckan rekommenderar köp av Collector och Byggmax i den senaste utgåvan. Tidningen ger även rådet avvakta för FM Mattsson Mora och Vitec samt kommenterar budet på Victoria Park som bedöms vara ett skambud.

Nischbanken Collector har trots sin ungdom en imponerande historik med hög tillväxt. Aktien är med ett p/e-tal på 9 för 2018 för billig för att motstå, anser Börsveckan som ger köpråd och ser en uppsida på 25-30 procent för aktien.

Vattenblandarbolaget FM Mattsson Mora har klen organisk tillväxt och skulle behöva förvärv för att få upp volymer och lönsamhet, något som möjliggörs av en stark balansräkning. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

ANNONS
ANNONS

Byggmax handlas efter sin vinstvarning till den lägsta nivån på fyra år. Det kan vara en bottenkänning. Marknadsläget är osäkerhet, men uppsidan överväger, bedömer Börsveckan och ger ett spekulativt köpråd på ett års sikt för aktien.

Affärssystembolaget Vitec lever på gamla meriter. Dagens höga värdering gör uppsidan ytterst begränsad, anser tidningen som ger rådet avvakta.

Amerikanska Starwood Capitals bud på 34,40 kronor för A- och B-aktierna i Victoria Park är ett skambud, enligt Börsveckan som vill se ett bud på minst 40 kronor. Tidningen ser ingen anledning till att acceptera budet och behåller aktierna i sin portfölj. Det kan dock vara läge att sälja eller acceptera budet på preferensaktien på 315 kronor.