Börsveckan rekommenderar köp av danska Pandora och Swedol i den senaste utgåvan.
Tidningen ger rådet avvakta för norska Norwegian, Hanza, Profilgruppen och Evolution Gaming samt säljråd för SAS.

Flygbolaget Norwegian hade den högsta intäktstillväxten i fjol bland de europeiska flygbolagen. Den aggressiva tillväxten i antalet nya flygplan har dock lett till en kraftigt ökad skuldsättning. Börsveckan väljer att avvakta med aktien, trots budspekulationer.

Branschkollegan SAS pressas av en stenhård konkurrens. Bolaget är fastklämt i en mellanposition utan att kunna konkurrera hållbart om varken ekonomi- eller lyxkategorierna.
Tidningen anser att det är läge att sälja SAS efter årets starka kursuppgång.

Kontraktstillverkaren Hanza befinner sig i en tuff bransch som inte brukar värderas särskilt högt. Bolaget befinner sig dessutom i en omställningsfas och marginalutvecklingen blir avgörande det kommande året. Börsveckan avvaktar med aktien.

ANNONS
ANNONS

Profilgruppen, verksamt inom aluminiumprofiler, levererade en urstark delårsrapport för årets första kvartalet i förra veckan. Tidningen gav köpråd för ett år sedan, men anser att värderingen nu är rimlig och väljer att plocka hem vinsten då rådet sänks till avvakta.

Danska bijouteribolaget Pandora har fått en bra start på 2018. Bredare sortiment och geografisk expansion har gett resultat i form av bra tillväxttakt. Värderingen är attraktiv, bedömer Börsveckan som upprepar sitt köpråd för aktien.

Bygghandlaren Swedol rapport för årets första kvartal visade på fortsatt god tillväxt men sämre marginalutveckling än förväntat. Tidningen bedömer att det är ett tillfälligt hack i kurvan och ser alltjämt positivt på aktien med ett fortsatt köpråd.

Livekasinobolaget Evolution Gamings kvartalsrapport utlöste ett rejält rally där aktien steg med nästan 30 procent på rapportdagen. Bolaget är välskött och ledande i en het nisch, men värderingen är därefter. Med en avtagande tillväxt och fallande marginaler räcker det inte hela vägen till ett köpråd för Börsveckan som ger rådet avvakta.