Affärsvärlden rekommenderar köp av Fortnox, Midsona och finska Musti Group i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Surgical Science.

Affärssystembolaget Fortnox växer fort med fina marginaler. Coronakirsen kan pressa kundintaget kortsiktigt. Ökad intäkt per kund är däremot en tydlig tillväxt- och värdedrivare på lång sikt. ”Vi ser de tillfälliga orosmolnen som ett bra läge att få köpa ett kvalitativt bolag. En aktie för byrålådan. Rådet blir köp”, skriver Affärsvärlden.

Medicinteknikbolaget Surgical Science flaggar för kraftigt minskad försäljning på grund av coronakrisen. Bolaget bjuder samtidigt på en intressant exponering mot den växande marknaden för medicinsk simulering. ”Vi gillar bolaget men risken är att det blir sämre innan det blir bättre. Vi stannar därmed vid ett neutralt råd men följer utvecklingen framöver”, skriver tidningen.

Köp om du accepterar finansiella risken

Livsmedelskoncernen Midsona Midsona gynnas av den växande hälsotrenden i samhället med fokus på ekologiska produkter. I fjol skruvade styrelsen upp tillväxtmålet från 10 till 15 procent. Det tyder på att förvärvstempot även kommer vara högt framgent. Skuldsättningen i bolaget är hög och därmed den finansiella risken. ”Den som accepterar dessa premisser kan överväga en post. Rådet blir köp”, skriver Affärsvärlden i en analys som tidigare publicerats av Börsplus.

ANNONS
ANNONS

Finska Musti Group är en nynoterad kedja inom husdjursprodukter med strukturell tillväxt och fin lönsamhet. Coronakirisen skapar osäkerhet i det korta perspektivet, men aktien är trots det intressant. Tidningen ger köpråd och bedömer att Musti är en aktie man kan passa på att köpa när börsen är svag.