Börsveckan rekommenderar köp av Lammhults och Zalaris samt positiva kommentarer för BHG och SBB i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Projektengagemang, Sats, och Upsales.

Möbelföretaget Lammhults hade vind i seglen innan coronakrisen, men aktien har inte alls återhämtat sig som marknaden överlag. Visst finns det en cyklisk risk, men dagens låga värdering kompenserar mer än väl för detta, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Teknikkonsultbolaget Projektengagemang utvecklas äntligen åt rätt håll efter en katastrofal utveckling efter börsnoteringen 2018. Bolaget har dock mycket kvar att bevisa. Tidningen höjer sitt tidigare säljråd till avvakta och framhåller Rejlers som ett mycket bättre val i sektorn.

Det råder hård konkurrens mellan de nordiska gymkedjorna där det är svårt att uthålligt växa medlemsbasen. Det syns i fiaskonoteringen Sats på Oslobörsen. Börsveckan bedömer att väderingen är för hög och väljer att avvakta.

ANNONS
ANNONS

Här ska du vila på hanen

CRM-bolaget Uppsales har god tillväxt och en hög andel återkommande intäkter, vilket ger motståndskraft i kristider. Konkurrensen är hård och bolaget investerar offensivt för att kunna utveckla sin position. Upsales är oprövat och tidningen ger rådet avvakta.

Det norska IT-bolaget Zalaris gynnas av ökad digitalisering och automatisering. Kombinerat med att kostnadsbesparingar börjar så in under året innebär det förutsättningar finns för att 2020 kan bli ett bra år. Börsveckan ger köpråd för aktien.

BHG, som tidigare hette Bygghemma, släppte preliminära siffror för andra kvartalet som var mycket starka, anser Börsveckan som nyligen gav köpråd för aktien.

Fastighetsbolaget SBB höll i onsdags kapitalmarknadsdag och presenterade nya finansiella mål. ”Slutsatsen blir att SBB-aktien är köpvärd upp till 40 kronor i nuläget”, skriver tidningen som har köpråd sedan tidigare.