Vid 13-tiden hade storbolagsindexet OMXS30 fallit nästan 3 procent. 

Stockholmsbörsens blodröda siffror i dag, tisdag, följer på utvecklingen i både USA i går kväll och Asien under morgonen, svensk tid.

I Tokyo backade börsen över 3 procent och aktiehandeln präglas bland annat av en tilltagande inflationsoro, vilket också sänkte New York-börserna på Wall Street under måndagen.

I Stockholm är OMXSPI ned med 2,6 procent vid lunchtid på tisdagen, medan OMXS30 står på minus med 2,8 procent, rapporterar Omni Ekonomi med hänvisning till TT.

Danske Banks strateg Maria Landeborn tror inte på någon domedagskrasch, säger hon till TT. Däremot kan vi förvänta oss vad hon beskriver som normala svängningar.

”De stora börsuppgångarna ligger bakom oss”, säger Landeborn.

Alla Europas ledande börser har en tung börsdag. Både i London och I Frankfurt uppges börshandeln vara ned med över 2 procent, samtidigt som det så kallade skräckindexet Vix lyfter med över 9 procent.

SSAB:s A-aktie är en av dagens stora förlorare på Stockholmsbörsen. Ståljättens A-aktie var vid tidpunkten för börsrapporten ned med mer än 7,5 procent på nyheten om att Industrivärden dumpat hela sitt aktieinnehav i SSAB.

ANNONS
ANNONS

Livekasinobolaget Evolution Gaming faller ännu tyngre. Aktien backar över 11 procent på beskedet om att grundarduon Fredrik Österberg och Jens von Bahr genom sitt gemensamma bolag avyttrar 4,2 miljoner aktier.

Även fastighetsbolaget Stendörren, som fått en sänkt rekommendation av Pareto, har en sur börsdag (för att nämna några av dagens förlorare). Stendörrens aktie är ned omkring 4 procent.

Läs även: Dags för börsnedgång – se grafen [DagensPS.se] »