Den är ”sensationellt usel”, skriver Privata Affärers Marcus Hernhag i en krönika. Hans totalsågning av telekomjättens kursutveckling motiveras med att Ericsson är ”världsledande i en framtidsbransch”, men lyckas trots det inte prestera bättre på börsen.

ANNONS

”På 88 kr ligger aktien enligt Avanzas kursgraf på samma nivåer som hösten 1996. Det är snart 24 år utan att få upp aktiekursen. Visst tillkommer det ett par procent i direktavkastning per år, men det är ändå väldigt lite för aktieägarna. För en framtidsbransch är det uselt”, slår Hernhag fast i PA-krönikan.

I stället för att placera pengar i Ericsson-aktien investerar han hellre i Ericssons kunder förklarar börsexperten, och nämner teleoperatörer som Tele2 och Telia.

Marcus Hernhag har svårt att tro att USA skulle köpa in sig i Ericsson, som det ryktats om.

”Det blir säkerligen inget statligt USA-köp i Ericsson.”

ANNONS
ANNONS

Den amerikanske vicepresidenten Mike Pence har även dementerat att Vita huset har för avsikt att köpa in sig i Ericsson för att manövrera ut kinesiska Huawei, som justitieminister William Barr föreslagit och som välkomnades av aktivistfonden Cevians ägare och Ericssons storägare Christer Gardell.