Dagens PS

Börsanalytiker chockad över att Tesla ratas

Teslas vd stoppar bitcoin
Teslas vd Elon Musk twittrar att betalningar med bitcoin vid köp av Teslabilar nu stoppas – av miljöskäl. "Vi är oroade". (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 07 sep. 2020Publicerad: 07 sep. 2020

Att Tesla inte kommer att inkluderas i S&P 500-indexet är, enligt Wedbush-analytikern Dan Ives, något av en chock. Enligt honom hade Wall Street, och han själv, redan tagit för givet att bolaget skulle med i indexet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I stället var det Etsy, Teradyne och Catalent som tog plats i indexet och ersatte trion H&R Block, Coty och Kohls.

Sedan Tesla utannonserade sina siffror för andra kvartalet den 22 juli är aktien upp 31 procent.

Tidigare var detta hela 56 procent men den senaste veckan har aktien handlats ned efter aktiesplitten, samt ett avtal om potentiella aktieförsäljningar samt insideravyttringar.

Att upptas i S&P 500 är positivt för aktien då indexfonder måste börja köpa upp den för att motsvara dess indexvikt i egna portföljen. I Teslas fall hade detta inneburit köp av mer än 120 miljoner aktier på kort tid från indexfondernas sida, enligt CNBC.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS