Läkemedelsjätten arbetar med att hitta ett covid 19-vaccin. Sedan det stod klart att en volontär i Brasilen dött genom ett läkemedelsprogram för viruset, sjönk bolagets aktie under onsdagen.

ANNONS

Astra Zeneca-aktien sjönk under onsdagen med en procent, sedan en volontär i Brasilen avlidit, genom bolagets vaccinprogram, skriver CNBC.

En talesperson för Astra Zeneca vill inte uttala sig gällande volontären och hänvisade till medicinsk sekretess och tillade att ”samtliga medicinska händelser utvärderas noga, och dessa utvärderingar har inte lett till några invändningar till att fortsätta testerna”.

Enligt Oxforduniversitetet, som utvecklar vaccinet tillsammans med Astra Zeneca, så har det inte funnits några frågetecken kring hur säkra testerna är, och även de har beslutat att vaccintesterna ska fortsätta.

Astra Zeneca är ett av fyra läkemedelsföretag, som backas av USA, som forskar i att hitta ett coronavaccin. Astra Zenecas vaccin, som går under namnet AZD1222, ska tolereras väl av kroppen sedan ett tidigare uttalande av företaget.

Vaccinet ska heller inte ge några större biverkningar hos de volontärer som har testat vaccinet vid tidigare tillfällen. Trötthet, huvudvärk, frossa och feber var de vanligaste biverkningarna.

Läs mer: Ung och frisk? Du får vänta med vaccin ett par år

 

ANNONS
ANNONS