Fundedbyme levererade en tydlig förbättring på kostnadssidan under andra halvåret 2019 men det är fortfarande en bra bit kvar till lönsamhet. Det skriver Stockpicker i en färsk uppdragsanalys. Stockpicker konstaterar att det krävs en tilltagande tillväxt i omsättningen för att nå bolagets ambition om att bli ”det första crowdfundingbolaget med svarta siffror”.

ANNONS

”För att nå ditt måste trenden vända inom IR-konsultverksamheten Laika, som fortfarande ligger långt under sina tidigare nivåer från före förvärvet”.

Under andra halvåret sjönk omsättningen för Fundedbyme som helhet med 13 procent jämfört med det första halvåret.

”Förhoppningsvis har vi sett bottnen nu, med tanke på att de största personella förändringar är genomförda. Marknadsläget borde för tillfället vara ganska fördelaktigt, givet en allmän hög aktivitet inom till exempel noteringar och emissioner”, bedömer Stockpicker.

Samtidigt blöder Fundedbyme fortfarande pengar även om takten har minskat. Under gårdagens presentation uppgav vd Daniel Daboczy att man inte utesluter att nytt kapital måste tas in under våren. Han var samtidigt optimistisk om att bolaget ska kunna visa vinst inom en snar framtid.

ANNONS
ANNONS

”Värderingsnivån är bara intressant, den dagen då vägen till lönsamheten är tydlig. Där är vi inte ännu, trots att ledningen har gjort ett bra jobb med att sänka kostnaderna. Nu är det dags att få fart på omsättningen. En investering är fortfarande enbart för den mycket riskvillige”, avslutar Stockpicker.