Aktiespararen rekommenderar köp av Hufvudstaden, Mips, Hövding och Hexagon i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Garo, Fabege och Sweco samt lämnar säljråd för Apple.

Elinstallationsbolaget Garo präglas av Gnosjöandan. Verksamheten är sällsynt välskött och aktien är rimligt prissatt, men framtidsutsikterna är desto mer svårtydda. Tålamod krävs, men går kursen ned mot 120 kronor är den köpvärd, anser tidningen som ger rådet avvakta.

Fastighetsbolaget Fabege skördar vinster och substans på kontorsmarknaden. Det är en utmärkt aktie men kortsiktigt fullvärderad, enligt Aktiespararen som ger rådet avvakta.

Apple tyngs av att konkurrensen hårdnar om vem som gör de smartaste telefonerna. Tidningen anser att riskerna väger tyngre än möjligheterna och ger rådet sälj aktien.

ANNONS
ANNONS

Hufvudstaden har ett lättanalyserat fastighetsbestånd och en cementerad ägarstruktur, vilket innebär att bolaget aldrig kommer bli orimligt lågt eller högt värderat. Aktien kan däremot försvara sin plats i en defensiv portfölj, anser Aktiespararen som ger köpråd.

Börsåret har fått placerarna att famla efter en störtkruka. De svenska hjälmbolagen Mips och Hövding kan skona investerarna från huvudvärk. Mips är lönsamt tillväxtbolag medan Hövding är en snabbväxare som fortfarande går med förlust. ”Båda säljer lämpliga julklappar. Det talar för att aktierna är värd en liten chansning”; skriver tidningen och ger köpråd för bägge aktierna.

Teknikkonsulten Swecos underliggande marknad visar svaghetstecken samtidigt som värderingen är hög. Aktiespararen ser därför en begränsad kurspotential för aktien och ger rådet avvakta.

Hexagon har haft en magnifik kursutveckling under de senaste åren och värderingen av bolaget har länge varit väl hög. Nu visar dock en analys i Aktiespararnas analysprogram Hitta kursvinnare att aktien är köpvärd igen.