Kan du motstå den här frestelsen – jämförbar med en triss-jackpot?

ANNONS

De flesta känner till att det går – med maximalt flyt – att kamma hem 25.000 kronor i månaden på en trisslott.

Dagens Industri har en börsportfölj som ger samma utdelning och i fjol levererade den just det beloppet varje månad till de lyckliga aktieägare som följde taktiken.

Di stuvar nu om i den framgångsrika portföljen i ett nytt försök att nå samma lukrativa avkastning.

I huvudsak består portföljen av svenska aktier med fokus på kassaflödet. Framför allt överraskade preferensaktier i den gamla portföljen.

”Värdeökningen är 8,5 procent plus en direktavkastning från utdelningarna på 6 procent, vilket gav en totalavkastning på imponerande 14,5 procent. Man ska dock knappast räkna med någon fortsatt värdeökning för preferensaktierna utan man får vara nöjd med utdelningarna. För ett år sedan var preferensaktierna nedtryckta på grund av ränteoro men under året har de återhämtat sig”, skriver Di:s Magnus Dagel.

Tidningen behåller i den nya portföljen de amerikanska aktierna – trots en låg avkastning hänförd till ett dollarfall på nästan 8 procent. Övertid räknar man dock med att aktierna ska rycka upp sig – denna post utgör 35 procent av portföljen.

”Bland preferensaktierna har fastighetsbolagen Akelius plockats ut och Balder, som lösts in, har ersatts med Heimstaden, vilket är ett bostadsfastighetsbolag med låg risk. Preferensaktierna står för 25 procent av portföljvärdet”, framtår det vidare.

ANNONS
ANNONS

Där till byts åtta stamaktier ut. De papper som nu bereds plats i portföljen är sminkjätten Oriflame, fastighetsbolagen Hemfosa, Klövern och Kungsleden. Utöver det stoppas läkemedelsjätten Astra Zeneca in, liksom vitvarutillverkaren Electrolux.

”Precis som förra året ger aktierna utdelning på ungefär 25.000 kronor under årets alla månader. För att nå det krävs en investering på 7,4 miljoner kronor. Det är ouppnåeligt för de flesta men det finns inget som säger att man behöver nå just det beloppet, det är bara ett exempel. Upplägget går naturligtvis att använda även med mindre belopp som ändå ger en välkommen kassapåfyllning varje månad”, framhåller Magnus Dagel i Di.

Här kan du läsa mer om vinnarportföljen.