Affärsvärlden rekommenderar köp av Proact och Nilörn i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Teqnion och Sandvik.

ANNONS

Teknikkoncernen Teqnions aktie är efter den succéartade börsdebuten tillbaka på introduktionsnivån. Där borde den stanna tills dess att bolaget har bevisat sig, anser Affärsvärlden som ger rådet avvakta.

Sandvik har varit en av de bästa verkstadsaktierna att äga på senare år när lönsamheten gått från svag till superb under Björn Rosengrens ledning. Det blir ett tufft jobb att för nya vd:n Stefan Widing att ta aktien till ännu högre höjder. Sammantaget gör man säkrast i att vänta med Sandvik-aktien i nuläget och köpa först om aktien faller ned mot 165 kronor, bedömer tidningen.

Datalagringsspecialisten Proacts marginaler har pressats av omställningen till molntjänster. På lite sikt bör samma faktor dock snarare leda till ökad lönsamhet och i så fall kan aktien få revansch, bedömer Affärsvärlden och ger köpråd.

ANNONS
ANNONS

Klädetikettsbolaget Nilörn är en doldis som har levererat starkt det senaste decenniet. En tillfällig svacka har skapat ett bra köpläge, anser tidningen som ser goda förutsättningar i bolaget och en attraktiv chans/risk i aktien. Affärsvärlden ger köpråd.