Affärsvärlden ger köpråd för Vitec, Stora Enso och B3 Consulting i den senaste utgåvan. Tidningen ger säljråd för Addech, en rekommendation som blev känt redan på onsdagen.

ANNONS

Mjukvarubolaget Vitec Software växer snabbt och nästan uteslutande genom förvärv. Affärsvärlden ser ett långsiktigt läge trots aktiens premievärdering. Tidningen bedömer att aktien är utmärkt för den långsiktiga tillväxtportföljen och ger köpråd.

Teknikhandelsbolaget Addtech är en skicklig förvärvsmaskin, men det syns även i värderingen av bolaget. Affärsvärlden bedömer att börsen blundar för konjunkturrisken. ”Ur Affärsvärldens korta ettåriga perspektiv ger det farligt uppdrivna förväntningar så det kan inte bli annat än ett nytt säljråd”, skriver tidningen. Riktkursen höjs dock till 140 kronor (130), vilket motsvarar ett företagsvärde i relation till rörelseresultatet på 12 gånger och p/e 14 för det brutna räkenskapsåret 2020/21.

Skogsbolaget Stora Ensos aktie ser oförtjänt billig ut. Det finns en påtaglig konjunkturrisk i bolaget, men dör den långsiktige är det köpläge, anser Affärsvärlden och ger köpråd.

ANNONS
ANNONS

It-konsulterna är heta på börsen, men det lilla B3 Consulting har ändå rasat utför. Håller bolaget i marginalerna är aktien klart undervärderad relativt större konkurrenter, bedömer tidningen och ger köpråd.