Affärsvärlden rekommenderar köp av Bilia och Platzer i den senste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Electrolux och Biofrigas.

Det säger en del om den tuffa vitvarubranschen att Electrolux inte siktar på mer än anständig lönsamhet. Affärsvärlden bedömer att aktien kan framstå som billig men det är befogat och bland billigare aktier finns det bättre alternativ, exempelvis Electrolux Professional. Rådet blir avvakta för Electrolux.

Biofrigas, verksamt inom tillverkning av flytande biogas, genomför en nyintroduktion på Spotlight. ”Vi skulle inte direkt avråda investerare i den här typen av utvecklingsbolag att teckna. Värderingen på 42 miljoner kronor är inte skrämmande hög, men bolaget har mycket att bevisa”, skriver tidningen och ger aktien en trea i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.

Köptips för våghalsiga

Bilhandlarföretaget Bilias serviceaffär visade på fin utveckling i första kvartalet. Inom bilaffären väntas en inbromsning till följd av covid-19. ”Uppsidan i huvudscenariot är attraktiv. På kort sikt är osäkerheten stor. Vi vågar oss på ett köpråd men bara för den riskvillige”, skriver Affärsvärlden.

ANNONS
ANNONS

De kommande kvartalen lär bli skakiga för fastighetsbolaget Platzer. Men med stark balansräkning finns goda möjligheter att övervintra krisen och fortsätta utveckla bolagets stora Göteborgsfastigheter. ”Räknar man in de 6 till 7 kronorna från försäljningen i Södra Änggården i substansvärdet så är rabatten nu 26 procent vilket lockar. Allt som allt tycker vi aktien är köpvärd och vi väljer även att köpa en post till Affärsvärldens portfölj”, skriver tidningen.