Affärsvärlden ger köpråd för Kinnevik och Lindab i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Dometic samt lämnar säljråd för Kindred.

Ingen kan anklaga investmentbolaget Kinnevik för passivt maktkramande, men börsen sätter ändå omotiverad rabatt på tillväxtstrategin. Affärsvärlden ger köpråd och sätter riktkursen på tolv månaders sikt till 400 kronor med tillägget att långsiktigt förtjänar bolaget ännu mer.

Ventilationsbolaget Lindab börjar få ordning på verksamheten. Framöver bör förvärv och renodling kunna lyfta aktien ytterligare. Risk/möjligheter talar för att Lindab bör stanna i portföljen, bedömer tidningen som behåller sitt köpråd för aktien.

Dometics affär och aktiekurs och utvecklats åt olika håll under året. Frågan är vad som vänder först. Aktien har ingen utmanande värdering men är inte heller något fynd på osäkra tillväxtprognoser. Bolaget lär fortsätta ta skada av handelskriget mellan USA och Kina. Affärsvärlden ger rådet avvakta.

ANNONS
ANNONS

”All bets are off”, skulle kunna gälla för såväl den svenska spelmarknaden online som Kindred i kölvattnet av den svenska omregleringen som tillträdde i kraft den 1 januari i år. Sammantaget gillar tidningen inte oddsen för Kindred på medellång sikt och landar i en säljrekommendation, i alla fall på nivåer ned till 50 kronor.