Affärsvärlden rekommenderar köp av TGS-Nopec och sälj för Nibe i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Fenix Outdoor och Storytel.

För placerare vars miljösamvete och riskaptit tillåter det, så har oljebranschens senaste kris bara stärkt TGS-Nopecs position som världens främsta kartdatabutik för olje- och gasletning. Justerat för risk ser Affärsvärlden TGS-aktien som en av oljeområdets fortsatt mest attraktiva långtidsplaceringar och ger köpråd.

Friluftskoncernen Fenix Outdoor fortsätter att uppvisa stabil tillväxt kombinerat med fin lönsamhet. Efter förra månadens kursrusning ter sig Fenix Outdoor fullvärderad, och Affärsvärlden avvaktar med köp. När bolaget kan visa resultat från omstruktureringsarbetet är aktien intressant igen.

ANNONS
ANNONS

Ljudboksbolaget Storytel har fått en flygande start på 2020 med en kursuppgång på drygt 20 procent. Faktum är att värderingen nu är snäppet högre än för självaste Spotify. ”Vi har tidigare haft ett köpråd på Storytel, men efter en kursuppgång på 60 procent sedan dess sänker vi nu detta till en neutral rekommendation”, skriver tidningen.

Värmeteknikbolaget Nibe må vara ett av börsens mest välskötta bolag, men nu är priset väl högt. Bättre köplägen borde vänta den tålmodige, bedömer tidningen som flera gånger lämnat köpråd för aktien. ”Sammantaget är dock bilden att riskerna kring Nibes uppdrivna värdering nu övertrumfar aktiens möjligheter på ett års sikt. Rekommendationen på ett års sikt är därför att sälja med riktkurs 132 kronor, motsvarande p/e 22 på prognosen för 2021”, skriver Affärsvärlden.