Affärsvärlden ger köpråd för norska Fjordkraft och SSAB i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Ework och Midsona. 

Fjordkraft är starkt positionerat för att bli en vinnare under kommande års omreglering av den fragmenterade norska elförsäljningen. Passa på att köpa börsnykomlingens aktie medan den fortfarande är en lågvärderad doldishistoria, rekommenderar Affärsvärlden som ger köpråd och tillägger att aktien platsar i både värde- och utdelningsportföljen.

Utsikterna för stålbolaget SSAB de närmaste åren ser relativt ljusa ut, trots en inbromsning i Europa. Tidningen bedömer att SSAB går mot ett par hyggliga år och rekommendationen blir därför köp.

ANNONS
ANNONS

Eworks affär som konsultmellanhand rider på en fortsatt stark tillväxttrend. Under huven krånglar dock stabiliteten i bolagen och då är aktiens värdering inget uppenbart fynd, bedömer Affärsvärlden vars råd blir att vänta på ett bättre ingångsläge.

Midsona växer snabbt genom förvärv, men skuldsättningen är hög och tillväxten inom ekologiska livsmedel saktar in. Affärsvärlden ser bättre alternativ i matbutiken, som godisbolaget Cloetta och rådet för Midsona blir avvakta.