Affärsvärlden rekommenderar köp av Cherry och Alimak samt säljråd för Nobina i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avstå från att teckna Bygghemmas nyintroduktion.

ANNONS

Svackan i Comeon ser ut att vara passerad och värderingen i Cherry är attraktiv Det finns dessutom goda chanser att Yggdrasil delas ut till aktieägarna. Aktien är köpvärd upp till minst 80 kronor på ett års sikt, bedömer Affärsvärlden som konservativt värderar summan av delarna i Cherry till 85 kronor.

E-handelstillväxten är det enda som imponerar i Bygghemmas nyintroduktion på Stockholmsbörsen. Förvärvsbygget är inte värt priset, anser tidningen som ger rådet att avstå från att teckna aktien.

Alimak är i köpartagen. Affärsvärlden har hittat nästa storförvärv för hissbolaget. Tidningen tycker att kursutvecklingen har varit omotiverad trög och rekommenderar att vara beredd på nya storaffärer, ta rygg på storägaren Gustaf Douglas samt köpa Alimak med riktkurs 158 kronor.

ANNONS
ANNONS

Nobinas kollektivtrafik ger snart 6 procents offentligfinansierad utdelningskupong. Fall inte för frestelsen, bussaktien är en överprisad cocktail av risker, bedömer Affärsvärlden som upprepar sitt säljråd för aktien.