Bara under 2018 blev han 2,3 miljoner kronor rikare på börsen. Hans aktieportfölj är en formidabel succé. Och så här ser den ut.

ANNONS

Erik ”Ekka” Lundin, 27, är daytrader på heltid. Det har han varit sedan han tog examen för tre och ett halvt år sedan, men intresset för aktiemarknaden började redan under studietiden, berättar Dagens Industri, som uppger att den unge svenskens avkastning var 40 procent bättre i fjol än året innan. Avkastningen blev, i ungefärliga tal, 230 procent 2018.

”Det var ett mycket bra år. Avkastningen har varit stabil överlag och den stökiga hösten var riktigt bra”, säger 27-åringen, som även är en Twitterprofil, till Di.

Hans snabba klipp resulterade i att han blev 2,3 miljoner kronor rikare. Bara under förra året alltså.

Han äger som regel aktier bara för ett kort ögonblick och han följer korta kursrörelser, framgår det.

En ny börsdag är precis som det låter en ny börsdag i Erik Lundins liv. Då börjar han om på nytt med sina lyckosamma aktieaffärer. Och när andra drabbas av börspanik ser han köptillfällen.

Snacket om att börsen sannolikt blir turbulent i år tar han med en nypa salt.

”Alla pratar om hur stökigt året ska bli, men själv är jag lite inne på att det blir ett relativt lugnt mellanår – tyvärr. Det blir svårare för mig. Det känns som att aktiekurserna har satt sig lite. Även om index rört på sig har det sedan i december varit ganska lugnt i många enskilda aktier”, resonerar Erik Lundin, som förklarar i Di-artikeln att han omsätter alltifrån 2-50 miljoner kronor under en vanlig handelsdag på börsen.

ANNONS
ANNONS

Aktierna som han just nu har på lång sikt i sin vinnarportfölj, för han har några sådana börspapper också, består av Investor. Det är kärninnehavet, deklarerar han.

”Just nu köper jag lite mer bankaktier eftersom de har gått så dåligt”, avslöjar den unge aktieklipparen.