Aktier på de amerikanska börserna visade en stark återhämtning under torsdagen, efter en tidigare dipp på grund av omikron. 

ANNONS

Dow Jones Industrial Average ökade med över 600 punkter till 34 639,79 och fick skjuts av Boeings aktie som steg 7,5 procent, skriver CNBC.

S&P 500 steg med 1,4 procent, Nasdaq Composite med 0,8 procent och småbolagsindexet Russell 2000 gick upp med 2,7 procent.

Flygbolag, casinos och energiaktier var torsdagens vinnare med namn som Delta Air Lines vars aktie steg med 9,3 procent och MGM Resorts som ökade med omkring 7,7 procent och Hilton Worldwide med 7,4 procent.

Fortsatt volatil marknad 

Trots torsdagens uppgång på de amerikanska börserna så visar oron för nya virusvarianter att marknaden är fortsatt volatil. Sedan i måndags har Dow Jones gått ner med 0,7 procent, samtidigt som S&P 500 och Nasdaq Composite har tappat nästan 0,4 procent respektive 0,7 procent.

Även om aktier visar en stark återhämtning så kommer börserna förbli skakiga så länge osäkerheten kring omikron kvartstår, menar Ed Moya, senior marknadsanalytiker på Oanda.

ANNONS
ANNONS

”Vi har sett detta förut och Wall Street kommer sannolikt att förbli rubrikstyrd av covid-varianten tills en tydlig bedömning av den nya vågen kan göras.”

Läs även: Joe Biden: Inga nya lockdowns i vinter [Dagens PS]