Kanalön Jersey har fryst flera miljarder i tillgångar som misstänks vara kopplade till den ryska oligarken Roman Abramovitj.

ANNONS

Jersey ligger i kanalen mellan England och Frankrike och på onsdagen meddelade öns regering att de fryst 7 miljarder dollar, motsvarande drygt 66 miljarder kronor, i tillgångar som misstänks vara kopplade till Roman Abramovitj, det rapporterar Forbes.

På tisdagen verkställde Jerseypolisen ordrar om husrannsakning i lokaler som misstänks vara kopplade till oligarkens affärsverksamhet på ön. Forbes skriver att Roman Abramovitj inte har velat kommentera saken. 

Förmögenhet på över 78 miljarder

Forbes realtidsspårare av förmögenhet beräknar att Roman Abramovitjs förmögenhet uppgår till 8,3 miljarder dollar, cirka 78,3 miljarder kronor. Han sanktionerades av Storbritannien och EU i mars när sanktioner mot den ryska eliten sattes in som straff för Rysslands invasion av Ukraina.

Innan han sanktionerades meddelade Roman Abramovitj att han ska sälja sin fotbollsklubb Chelsea F.C. efter påtryckningar från brittiska politiker på grund av hans band till den ryska presidenten Vladimir Putin. Fyra finalister har valts ut av Raine Group, som är rådgivare vid försäljningen. 

Budgivningen blir klar 18 april

Finalisterna inkluderar en grupp ledd av Chicago Cubs-ägarna familjen Ricketts, Los Angeles Dodgers och Lakers delägare Todd Boehly och Mark Walters, Philadelphia 76:ers och New Jersey Devils-ägarna Josh Harris och David Blitzer samt en grupp ledd av Boston Celtics delägare Stephen Pagliuca.

Budgivningen väntas bli klar den 18 april och då ska Raine Group presentera ett erbjudande till den brittiska regeringen och Premiere League.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Roman Abramovitj tros äga fem superyachter  [Dagens PS]