Dagens PS

Topplistan: Bästa sjökrogarna i Bohuslän

Buhuslän har nästan oändligt många fantastiska sjökrogar. (Foto: Norra Hamnen 5)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 21 juli 2022Publicerad: 21 juli 2022

Bäst i alla tester: Redaktionen på Dagens PS har sammanställt en topplista över de tio sjökrogar i Bohuslän som är bäst i alla tester.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Genom att ha tagit fram genomsnittet från kundomdömen på Google, Tripadvisor, och Facebook vet vi nu vilka krogar som rent statistiskt sett är de mest populära just nu, på en skala 1 till 5 där 5 är bäst. Sammanställningen visar på så sätt en mer korrekt bild än ett enskild test eftersom flera tester är inräknade.

Läs och inspireras, men framför allt – boka bord!

Plats 10: Petersons krog

Petersons Krog på vackra Käringön är en riktig skärgårdspärla. Här serveras utsökta fisk och skaldjursrätter och gäster uppskattar särskilt den vidunderliga utsikten och trevliga personalen.

Betyg: 4,5

Petersons Krog, på soldränkta Käringön. (Foto: Petersons Krog)

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Plats 9: Publik Mat & Bar

Publik Mat & Bar i Lysekil är en modern bistro med en varierande meny där smakkombinationer inspirerade från både svenska västkusten och Sydamerika ger en spännande och unik matupplevelse.

Betyg: 4,5

bohuslän Populära Publik Mat & Bar, i Lysekil. (Foto: Publik Lysekil)

Plats 8: Norra Hamnen 5

Norra Hamnen 5 i Lysekil är en av Bohusläns mest populära lyxkrogar. Restaurangen är starkt präglad av lokala råvaror från kust och hav och ligger vackert beläget vid hamnen, med magnifik utsikt över västerhavet.

Betyg: 4,5

ANNONS

Populära lyxkrogen Norra Hamnen 5, i Lysekil. (Foto: Norra Hamnen 5)

Plats 7: Roys Delikatesser

Av alla fantastiska krogar i Smögen får Roys Delikatesser extra fina betyg av besökare. Här serveras traditionella skärgårdsrätter som smörig torskrygg men även utsökta pizzor och friterade calamares med aioli.

Betyg: 4,6

bohuslän Roys Delikatesser, på livliga Smögenbryggan. (Foto: Facebook / Roys Delikatesser)

Plats 6: Bryggvingen

Bryggvingen ligger på ön Lyr på sydvästra Orust, och bjuder på fantastiska fisk- och skaldjursrätter. Sjökrogen är en genuin pärla och alla råvaror hämtas direkt från havet utanför.

Betyg: 4,6

Restaurang Bryggvingen är en av Bohusläns mest pittoreska sjökrogar. (Foto: Bryggvingen)

Plats 5: Restaurang Mamsell

Restaurang Mamsell är en klassisk skärgårdsrestaurang i modern tappning, som tillhör Stora Hotellet i Fjällbacka. Här bjuds gäster på en imponerande avsmakningsmeny och en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga.

Betyg: 4,6

ANNONS

bohuslän Restaurang Mamsell tillhör Stora Hotellet i Fjällbacka. (Foto: Facebook / Stora Hotellet Fjällbacka)

Plats 4: Trålverket

Pärlan Trålverket på Dyrön erbjuder gäster en komplett skärgårdsupplevelse – utsökta drinkar, fantastisk mat och möjligheten att ta ett dopp och basta efter middagen. Bättre än så blir det nästan inte.

Betyg: 4,6

Trålverket, på vackra Dyrön. (Foto: Facebook / Trålverket)

Plats 3: Brygghuset

Restaurang Brygghuset i Fiskebäckskil är sjökrogen för den som kräver det där lilla extra. Menyn är i klassisk skärgårdsanda, självklart med ett fokus på fisk och skaldjur, och har rötter både i det svenska och franska köket.

Betyg: 4,6

Brygghuset i Fiskebäckskil, mitt i livliga hamnen. (Foto: Facebook / Brygghuset Fiskebäckskil)

Plats 2: Musselbaren

Omåttligt populära Musselbaren i Ljungskile bjuder på fantastisk mat som både är bra för kroppen och miljön. Majoriteten av råvarorna kommer från lokala gårdar, och menyn har självfallet blåmusslan som fokus. Gäster uppskattar särskilt den utsökta musselrisotton och de friterade chilimusslorna.

Betyg: 4,7

ANNONS

Pittoreska Musselbaren i Ljungskile. (Foto: Musselbaren)

1. Tant Anton

Slutligen, den sjökrog i Bohuslän som enligt Google, Tripadvisor och Facebook är absolut bäst – Tant Anton i Kungshamn. Det glada gänget som driver krogen har en förkärlek till Medelhavet och Asien, vilket visar sig i menyn med rätter som ceviche, räktacos och asiatisk biffsallad.  

Hit kommer gäster för utsikten, stämningen men framför allt för maten – som slår det mesta. Med andra ord, väl värt ett besök i sommar!

Betyg: 4,7 

bohuslän Tant Anton i Kungshamn får skyhöga betyg av besökare. (Foto: Tant Anton)

Läs mer: Topplistan: Bästa sjökrogarna i Öregrunds skärgård 

Läs mer: Topplistan: Bästa sjökrogarna i Trosa skärgård 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS