Klockan tickar och snart är året slut. För samlaren av lyxklockor finns inte bättre julklappar än paketen som tickar under granen.

ANNONS

Om du inte ved vad du ska köpa till den som samlar på lyxklockor finns hjälp att få. Robb Report har studerat utbudet och nosat upp julklappar för den kräsne. Och är budgeten lite mindre så är en vacker bok med bilder och fakta alltid uppskattad- om inte annat som guide inför nästa köp.

Vintage Rolex

lyxklockor
Varför inte ge bort en bok med drömmar? Foto: The vintage watchcompany.

En samlare kommer att dregla över bilderna i den här nya boken. David Silver, klockexpert hos Vintage Watch Company i London beskriver i detalj 1800 olika Rolexmodeller. Självklart saknas inte bilder. Vintage Watch Company är butiken för riktiga Rolexnördar och det Silver och hans far inte vet om Rolex är inte värt att veta.

Reverso, Jaeger Le Coultre

lyxklockor
Reverso från Jaeger Le Coultre är en riktig klassiker. Foto: Jaeger Le-Coultre
lyxklockor
Reverso passar även en kvinnlig handled. Här helt i med diamanter. Foto: Jaeger Le-Coultre

Reverso, klassikern från Jaeger-LeCoultre firar 90 år i år. Den har en vändbar boett, något som idag mest används för gravering, till exempel ett litet kärleksmeddelande. Från början togs den fram för brittiska officerare stationerade i Indien. Genom att vända boetten blev klockan extra tålig för stötar, något som behövdes vid officerarnas tuffa polomatcher.

Roger Dubuis Excalibur Dr. Woo MT

lyxklockor
Köper du den här klockan från Roger Dubuis ingår en tatuering från mästaren Dr Woo. Foto: Roger Dubuis

Klockvärlden har inte tröttnat på samarbeten som sticker ut. Roger Dubuis samarbete med den LA-baserade tatueraren Dr Woo är inget undantag. I den här begränsade upplagan av modellen Excalibur tourbillon ingår dessutom en tatuering av mästaren själv. Roliga julklappar, eller hur?

Girard-Perregaux Laureato Chronograph Aston Martin Edition

julklappar
Årets färg i både mode och inredning är grön. Klockan från Girad-Perregaux prickar alla rätt. Foto: Girard-Perregaux

Samarbeten mellan varumärken är som sagt mycket populära i år. Girard-Perregaux hämtar inspiration från modeller från 1970-talet och lägger till detaljer som refererar till Aston Martin i sin Laureato Chronograph. Vilken tur för båda lyxvarumärkena att grön är årets trendigaste färg.

Berd Vey’e Knight

julklappar
En skulptur gjord av gamla klockdelar kan passa den som har allt och gillar klockor och konst. Foto: Berd Vey’e

För den som har allt och kanske inte vill ha en till klocka passar en skulptur från Berd Vey’e som handen i handsken. Varumärket har specialiserat sig på att göra konst av gamla klockdelar. Den senaste kollektionen är små schackpjäser.

Buben & Zorweg kassaskåp

 

ANNONS
ANNONS
julklappar
Ett kassaskåp är ett måste för ägaren av dyra klockor. Foto: Buben & Zorveg

För en samlare är ett ordentligt kassaskåp ett måste. Den invigde vet att kassaskåp från Buben & Zorveg är det som gäller. Handgjorda i Tyskland efter personliga önskemål kostar det därefter. Men har man klockor för miljoner är väl runt 30 000 dollar inte så mycket att bråka om.

Läs mer här

Läs mer om lyxklockor [Dagens PS]