Dagens PS

Sunreef 140 - superkatamaranen som har allt

Sunreef 140
Sunreef 140, segling med stil. (Bild: Sunreef Yachts)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 15 dec. 2021Publicerad: 15 dec. 2021

Segling med stil fick just en ny innebörd. Med stor loungedel och en utfällbar beachclub i aktern, snålar Sunreef 140 varken på funktion, flexibilitet eller finess.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Logi i världsklass

När båtföretaget Sunreef Yachts lanserar nytillskottet, Sunreef 140, är det enligt Robb Report med silhuetten av en klassisk katamaran och komforten hos en superyacht.

Sunreef 140 är både klimatsmart och lyxigt spatiös. På den eleganta katamaranen om 140 fot hyser man utan problem upp till tolv nattgäster.

Lägg till det en spektakulär ägarsvit med panoramautsikt samt privat access till spa och loungedel och superkatamaranen är ett faktum.

Sunreef 140

Lyxig exteriör på Sunreef 140. (Bild: Sunreef Yachts)

ANNONS

Senaste nytt

Design i framkant sedan 2002

Det polska företaget Sunreef Yachts grundades 2002. Nu precis som då är målsättningen att möta marknadens växande intresse för tekniskt innovativa modeller.

Med två skrov och design i framkant är det något som Sunreef 140 ror hem. Katamaranens bakre sittbrunn har, utöver lounge och matplats, en utfällbar plattform som sammanfogar de två separata skroven.

ANNONS

Det skapar en social yta perfekt lämpad för after beach och middagsunderhållning. Komplett utrustad med solstolar, dykarplattform och övriga tillval. Allt i linje med ägarens preferenser.

Sunreef Yachts

Silhuett som en katamaran, komfort som en lyxyacht.
(Bild: Sunreef Yachts)

Träning med havsutsikt

Den generösa plattformen mynnar ut i ett gym med havsutsikt. Här finns även ett rymligt förråd för dykarutrustning och vattenleksaker.

Sittbrunnen i akterdelen på Sunreef 140 rymmer ett garage med plats för två stora vattenskotrar, en tankstation och ett utskjutningssystem. Katamaranens flybridge är i sin tur försedd med bar, matplats och ett spa.

Sunreef 140 är också utrustad med en smart rigg som optimerar vindstyrka, drivkraft och effektivitet och samtidigt minskar utsläpp. Något som även återfinns i Sunreefs sex tidigare modeller.

Flexibiliteten är stor då Sunreef 140 kan utrustas med såväl traditionella dieselmotorer som elmotorer.

Den som väljer det senare alternativet kan även addera Sunreefs särskilt framtagna solenergisystem som främjar utsläppsfri energi.

ANNONS

Läs även: Historien bakom Sveriges mest sålda segelbåt

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS