Sajten Condé Nast Traveler, som är ett lyxigt livsstilsmagasin, presenterar den enorma listan över kulinariska matkrogar och menyer land för land, världen runt och som alltså får epitet bäst i klassen.

Ett nätverk av matskribenter, kockar och andra experter står som referenser bakom betygsättningen, vilket ger tyngd åt rankningen.

Sverige har tre restauranger med på den prestigefyllda listan: Fäviken, Järpen, där frukosten bestående av hjortronkompott, färsk mesost och svartvinbärssaft beskrivs i artikeln som ”oförskämt god”.

Matkrogen Ekstedt i Stockholm lyfts fram då kokkonsten sker över öppen eld – all elektricitet i köket har rivits ut.

ANNONS
ANNONS

Där till rekommenderas läsarna att besöka Matbaren, också den restaurangen hemmahörande i Stockholm. Här erbjuds gästerna oslagbar skandinavisk i en förtjusande miljö med svenska anor och traditioner. ”Bästa platsen är i baren”, enligt matboksförfattaren och restaurangchefen Marcus Samuelsson.

I länken nedan får du din oumbärliga guide till världens absolut bästa restauranger, enligt Condé Nast Traveler.

LÄS ARTIKELN OCH SPANA IN HELA LISTAN: ”Where in the World to Eat” [Condé Nast Traveler] ›

LÄS ÄVEN: ”Världens 50 bästa barer korade” [Dagens PS] ›