Intresset och efterfrågan för tågtrafik ökar i Europa. Nu byggs resorna med tåg ut mellan Paris och Berlin med nattåg och höghastighetsbanor.

ANNONS

Frankrike och Tysklands huvudstäder Paris och Berlin knyter starkare band till varandra i form av ett utbyggt järnvägsnät. Om några månader kommer resenärer mellan de båda städerna kunna välja både höghastighetståg och nattåg mellan de två metropolerna.

Det rapporterar nyhetssajten Bloomberg, som fokuserar på affärsnyheter.

Populärt med klimatsmart

Miljövänligt resande är en växande tillväxtindutri. Många vill resa klimatsmart, och många är redo att investera i miljömässigt resande.

Det meddelar Frankrike och Tyskland i ett gemensamt pressmeddelande, som bland annat slår sig för bröstet gällande de nya tågförbindelserna mellan huvudstäderna.

Ministrar i möte om snabbtåget

Pressmeddelandet kommer efter ett möte mellan Emmanuel Macron, premiärminister i Frankrike och Olaf Scholz, förbundssekreterare i Tyskland.

ANNONS
ANNONS

Dessutom ska länderna lansera ett gemensamt tågluffarkort för ungdomar som vill resa mellan de två länderna.

Bränslepriserna stiger

Tåg är många milömedvetnas försthandsval i och med bränslepriserna på rekordnivåer är det fler som söker sig till rälsbunden trafik.

Det är ett ryck uppåt från tidigare år då man inte investerat alls i sina rälsbanor. Nu kan man för första gången resa mellan Paris och Nice på 2,5 timmar.

För parisarna att komma till Berlin tar det mycket längre – 8 timmar med tåg.

Paris och Berlin har redan ett höghastighetståg mellan sig.

Läs mer om tåg:

Tio års arbete om tåg upp i rök [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Företagen som gick som tåget [Dagens PS]

Regeringens tågbesked ”ett svek” [Dagens PS]

De valde inte bort bilen 2022 trots bensinpriserna [Dagens PS]