Här äter de bästa kockarna i New York själva

Enligt Google Maps finns det just nu över 17 600 restauranger i New York City. Andra uppskattningar talar om uppåt 23 000 matställen om man räknar in food trucks, pizzahål, bagelshoppar och ställen som mest serverar kombucha och WiFi.
Viggo Cavling
Viggo Cavling
Uppdaterad: 14 juni 2025Publicerad: 14 juni 2025

Vad gör de mest hyllade kockarna i New York när de själva är lediga? Svaret är lika brokigt som staden de verkar i – en blandning av hål i väggen, gamla favoriter och några riktigt vassa nykomlingar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Här är deras egna favoriter. En sorts Perfect Weekend Guide – men för kockar.

Läs även: Viggos topplista: Stockholms bästa takbarer

Wu’s Wonton King i New York. (Foto: Instagram)

Dumplings, wonton och wok i New York

Flera av kockarna dras till Chinatown för tröstmat och smakminnen från förr. Vijay Kumar från Semma älskar Wu’s Wonton King (165 East Broadway) där han alltid beställer krabbriset. “Det är högljutt, kaotiskt och alldeles underbart.”

Anthony Ha från Ha’s Snack Bar föredrar Uncle Lou (73 Mulberry Street): “Wok-mästarna levererar både klassiska kinesiska rätter och perfekt General Tso chicken. Något för alla.”

Och Jerald Head från vietnamesiska Mắm? Han är beroende av peanut noodles från Shu Jiao Fu Zhou (295 Grand Street): “Jag äter där fyra gånger i månaden. Minst.”

ANNONS

Senaste nytt

Spela klippet
PS Partner

För många IT-projekt misslyckas – här är misstagen du måste undvika

22 maj 2025

Queens för hela slanten

ANNONS

Queens visar sig vara en oväntad darling bland stjärnkockar. Dria Atencio hyllar familjedrivna Little Pepper (18-24 College Point Blvd): “Första gången jag åt där började jag applådera. Och sen gjorde alla det.”

Don Peppe i South Ozone Park (135-58 Lefferts Blvd) är Amit Maheepats val: “Baked clams och tomahawk steak – som att vara tillbaka i barndomen.”

Och så har vi klassikern Telly’s Taverna i Astoria (28-13 23rd Ave) där Nasim Alikhani firat allt från bröllopsdagar till persiska högtider.

Läs även: Tristin Farmer hyllar Frantzén – med tasting menu i Tivoli

Sailor i New York. (Foto: Instagram)

Brooklyn: bröd, crudo och varma minnen

I Fort Greene lyser Sailor (228 DeKalb Avenue) starkt. Suzanne Cupps från Lola’s beskriver restaurangen som en helhetsupplevelse: “Allt från brödet med purjolökssmör till kycklingen var perfekt.”

Place des Fêtes (212 Greene Avenue) får beröm av Aretah Ettarh på Gramercy Tavern: “Vinlistan, vibbarna, maten – alltid toppklass.”

Och för riktig kvartersromantik tipsar Jess Shadbolt från King om Roman’s (243 DeKalb Avenue): “Silkiga pastarätter, låg belysning och cocktails som får dig att stanna hela kvällen.”

ANNONS

Manhattans mix: elegans, hetta och nostalgi

Vill du imponera? Satsa på Fish Cheeks (55 Bond Street), säger Kwame Onwuachi: “Scallops i curry, krispiga zaab zaab wings och ångad branzino. Allt är wow.”

Alex Raij från Txikito gillar Raku (342 East Sixth Street): “Enkla men smakrika nudelrätter som känns som ett spa för själen.”

Och för lite Upper East Side excess? Brooks Headley från Superiority Burger föreslår Le Bilboquet (20 East 60th Street): “Folkspaning i världsklass. Och ja, Cajun-kycklingen är obligatorisk.”

Beyond Manhattan – Staten Island och Williamsburg

Shaw-naé Dixon tar färjan till Raval Steakhouse (12 Minthorne Street) för Cajun-ribeye “full av smak och passion”. Ali Saboor hyllar Pomp and Circumstance (577 Lorimer Street) för deras pita och bottarga-dipp. Och Karina Garcia väljer Thai Diner (186 Mott Street): “Retro, tryggt, innovativt. Som en varm kram.”

Läs även: Här är New Yorks 10 bästa restauranger

New York Times har utsett stadens 100 bästa restauranger
New Yorks kockar har utsett stadens bästa restauranger – och vi har plockat russinen ur den mycket välsmakande kakan. Foto: Canva

Perfect Weekend Guide: 5 favoriter i New York att börja med

ANNONS

Wu’s Wonton King
Loud, proud och alltid värt väntan. Beställ krabbriset och luta dig tillbaka.
165 East Broadway, Manhattan

Little Pepper
Sichuan med själ. Cumin lamb och applåder till kocken ingår.
18-24 College Point Blvd, Queens

Fish Cheeks
Modern thailändare som slår det mesta – perfekt för dejten eller vänmiddag.
55 Bond Street, Manhattan

Sailor
Brooklyns nya darling. Beställ allt. Särskilt purjolökssmöret.
228 DeKalb Avenue, Brooklyn

Roman’s
Den där restaurangen du alltid önskat låg i ditt kvarter. Nu gör den det – om du bor i Fort Greene.
243 DeKalb Avenue, Brooklyn

Källa:“New York City’s Best Chefs Pick Their Favorite Restaurants”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Viggo Cavling
Viggo Cavling

Viggo Cavling har skrivit om det goda livet sedan tidigt 90-talet. Först i den egna konsttidningen Beckerell, sedan följde Nöjesguiden, Dagens Nyheter, Resume, Svenska Dagbladet, Travel News och RES, bland annat. Allt enligt devisen gör man mycket får man mycket gjort. Gör man lite händer ingenting.

Viggo Cavling
Viggo Cavling

Viggo Cavling har skrivit om det goda livet sedan tidigt 90-talet. Först i den egna konsttidningen Beckerell, sedan följde Nöjesguiden, Dagens Nyheter, Resume, Svenska Dagbladet, Travel News och RES, bland annat. Allt enligt devisen gör man mycket får man mycket gjort. Gör man lite händer ingenting.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
ANNONS