Semester och finkultur behöver inte vara dyrt. Faktum är att det kan vara helt gratis. För dig som älskar både teater och gratisnöjen vill Dagens PS tipsa om Parkteatern och veckans föreställning Djungelboken. 

ANNONS

Efter två år av restriktioner är Sveriges teaterscen äntligen tillbaka. Det betyder att Parkteatern åter kommer att liva upp sommar-Sveriges parker. Denna sommar med Djungelboken, en rafflande uppsättning för hela familjen som baserats fritt på Rudyard Kiplings klassiker med samma namn.

Under föreställningen får du förstås möta den föräldralösa pojken Mowgli, farsan Baloo och Bagheera tillsammans med ormen Kaa och den lömske tigern Shere Khan. 

Växer upp bland vargar

Alla som kan sin Disney eller läst Kiplings bok minns säkert att Mowgli växer upp bland vargar och andra vilda djur i djungeln, men också lever under ständigt hot från Shere Khan som väntar på första bästa tillfälle på att sätta klorna i honom.

Så även i Parkteaterns tolkning av Djungelboken där Mowgli ställs inför svåra utmaningar och tvingas bege sig till människobyn för att ha en chans mot Shere Khan.

Men vilka är egentligen människorna som bor där och kan Mowgli verkligen lita på dem? Det blir upptakten på ett spännande äventyr för Mowgli och hans vänner som garanterat kommer underhålla både dig och familjens yngsta.

Ett gratisnöje du inte vill missa som med fördel kan kombineras med en picknickkorg och något gott i glaset.

Djungelboken i Husby gård

Djungelboken är ett samarbete mellan Stadsteatern och Mittiprickteatern som regisserats av Cleo Boman som även står bakom översättning och manus. I föreställningen medverkar utöver skådespelare, sommarjobbande ungdomar och barn från Husby-området.

ANNONS
ANNONS

Den här veckan spelas Djungelboken på Husby gård måndag till fredag med start klockan 17.00. Övriga föreställningar och spelplatser hittar du i Stadsteaterns kalendarium här. 

Läs även: Lyxiga hotell i Stockholms skärgård [Dagens PS]

Läs även: Vackraste öarna i Stockholms skärgård [Dagens PS]