Dagens PS

Lyxiga hotell i Stockholms skärgård

stockholm hotell
I Stockholms skärgård finns det gott om hotell. (Foto: Ellery Beach House)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 27 juni 2022Publicerad: 27 juni 2022

Vare sig du är ute med båt i Stockholms skärgård i sommar eller ej är det aldrig en dum idé att boka sig en liten hotellvistelse för att koppla av på riktigt. Läs våra tips på några av skärgårdens lyxigaste hotell! 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

1. Furusund Värdshus

Furusunds Värdshus ligger i Stockholms norra skärgård, med tillhörande hotell, restaurang, konferensanläggning, hamnkrog och gästhamn. Här utlovas personlig service, hänförande utsikt och fantastisk mat. Det fyrstjärniga boutiquehotellet är dessutom nyrenoverat och de designade rummen smakfullt inredda. Hotellet har även en lyxig spaanläggning. Ta dig hit och dröm dig bort, med havet som närmsta granne.

stockholms skärgård

Foto: Furusunds Värdshus

2. Nynäs Havsbad

Nynäs Havsbad i Nynäshamn ligger bara en halvtimme med bil från Stockholm och erbjuder härligt boende, kulinariska upplevelser och en fantastisk spaavdelning precis vid havsklipporna. Längtar du efter stillhet nära naturen är Nynäs Havsbad den perfekta destinationen. Varför inte boka en spaweekend med närmsta vännen eller partnern i sommar.

nynäs havsbad

Foto: Nynäs Havsbad

3. Fredriksborg Hotell och Restaurang

Fredriksborg är kanske ett av Stockholms skärgårds mest historiska hotell. Här ligger en historisk 1700-tals fästning precis intill hotellet och de äldre byggnaderna där hotellet ligger har renoverats varsamt för att behålla de vackra detaljerna. Samtliga rum är personligt inredda och får dig att känna dig som hemma – men med guldkant såklart.

ANNONS
stockholms skärgård

Foto: Fredriksborgs Hotell

4. Siggesta Gård

Siggesta Gårds koncept går ut på värdegrunden att ta tillvara på allt som finns i närmiljön. Här vill man skapa en genuin upplevelse för sina gäster, utan att det känns omodernt. Hotellrummen är inredda för maximal avkoppling, och på hotellet finns även en vacker naturstrand, ordentliga löparspår, bastu och badtunnor. Ett stort plus är de sköna sängarna från Mile Notti.

siggesta gård

Foto: Siggesta Gård

5. Vår Gård Saltsjöbaden

Vår Gård i Saltsjöbaden erbjuder gäster gott om möjligheter. Här finns både exklusiva hotellrum och chansen att övernatta i tält, för en riktig skärgårdsupplevelse. På dagen kan man paddla kajak, testa utegymmet eller slappna av i bastun. Det finns även en riktigt schysst restaurang och bageri. Hit tar du dig på bara 20 minuter från Slussen.

stockholms skärgård

Foto: Vår Gård

6. Ellery Beach House

ANNONS

Ellery Beach House ligger visserligen på Lidingö (längst ut på Elfviks udde) och erbjuder kanske inte den där typiska skärgårdskänslan, men är ändå Stockholms enda beach resort. Här kan du koppla bort stressen från stadslivet och pusta ut i en utomordentligt lyxig miljö. Tröttnar du på den typiskt svenska hemestern är Ellery den perfekta destinationen.

ellery hotell

Foto: Ellery Beach House

Läs mer: Stockholms skärgård – guide till de vackraste öarna

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS