Top Gun ”Maverick” fortsätter sitt segertåg i biosalongerna och har nu dragit in 1 miljard dollar, motsvarande 10 miljarder kronor världen över, enligt Paramount. Det gör filmen till den näst mest inkomstbringande i Paramounts historia och den mest gynnsamma i skådespelaren Tom Cruise karriär, skriver CNN.

ANNONS

Dagens PS har tidigare kunnat rapportera att ”Maverick” haft rekordmånga besökare i USA. En uppföljare till den i dag klassiska rullen Top Gun med Tom Cruise i huvudrollen som stridspiloten Pete ”Maverick” Mitchell, som formligen tagit filmvärlden med storm.

När filmen nu även passerat gränsen på 1 miljard dollar, motsvarande 10 miljarder svenska kronor i biljettintäkter vet glädjen på Paramount inga gränser.

Även Tom Cruise kan glädjas åt kassasiffrorna som blir en milstolpe i hans fyrtioåriga karriär och flyger in som den näst mest inkomstbringande filmen i Paramounts historia efter kassakon Titanic från 1997. En monumental prestation för vilken film som helst, inte minst under galopperande inflation.

En perfekt film vid rätt tidpunkt

Anmärkningsvärt är också att filmen lockats biobesökare över trettiofem år. En målgrupp som varit mindre benägen att återvända till biograferna efter pandemin.

Något som delvis kan förklaras med att ”Maverick” var en perfekt film som kom vid en perfekt tidpunkt då världen törstade efter ett fartfyllt äventyr. Att en av Hollywoods största filmstjärnor ännu en gång klev i stridsplanet gjorde såklart sitt till.

En titt på fördelningen av ”Mavericks” intäkter visar att den spelat in 520 miljoner dollar bara i USA och 468 miljoner utomlands, skriver CNN. Filmen fortsätter även att locka biobesökare.

Tom Cruise kan i vanlig ordning skratta hela vägen till banken.

Läs även:  Nya Top Gun slår rekord – biobesökarna är tillbaka [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även:  Top Gun Maverick – man blir ändå glad [Dagens PS]

Läs även: Tom Cruises Top Gun-inspirerade klockor [Dagens PS]

Läs även: [Dagens PS]