Dagens PS

Henry Cavills nya teve-serie: "Warhammer 40,000"

Henry Cavill Warhammer 40 000 Amazon
Henry Cavill har inte försökt gömma att han spelar och målar Warhammer. Foto: Henry Cavills Instagram
Bilbo Göransson
Bilbo Göransson
Uppdaterad: 16 dec. 2022Publicerad: 16 dec. 2022

På fredagen skrevs ett avtal mellan Amazon och företaget bakom rymdfantasyspelet Warhammer 40,000 angående film- och serierättigheter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nördarnas hjälte, skådespelaren Henry Cavill som är känd som både Superman och The Witcher, jublar antagligen av två olika anledningar just nu.

Spel- och fantasynördarna får två fina nyheter en dryg vecka innan jul. Amazon har precis slagit in en till bult i bygget av sitt streamingimperium, som gör sitt bästa för att konkurrera med Netflix och HBO Max om hemmatittarnas gunst.

I den mörka framtiden finns bara vinst

Amazon som ligger bakom storslagna Rings of Power och andra teveserier som fått miljoner tittare under 2022, kommer nu gå in i rymdfantasyvärlden Warhammer.

Det rapporterade bland annat Reuters på fredagen.

ANNONS

Senaste nytt

Tärningar och tennsoldater

Rings of Power är historiens dyraste teveserie och bygger på Tolkiens fantasyvärld. Och nu har företaget tecknat avtal med brädspelsföretaget Games Workshop, som ligger bakom det populära strategispelet Warhammer 40,000.

Med tärningar och amatörmässigt målade tennsoldater möts motståndare på alla jordens kontinenter i den kostsamma och tidskrävande hobbyn.

ANNONS

Otäcka aliens

Warhammer 40,000 utspelas i en dystopisk och hemsk framtid. Mänskligheten har spridit ut sig på tusentals planeter, men imperiet smulas sönder både förräderier och krig med otäcka aliens. Det finns inget hopp. I den mörka framtiden finns bara krig.

Börsnoterad framgångssaga

Det ser desto ljusare ut för företaget Games Workshop, GW som äger rättigheterna. GW är ett börsnoterat brittiskt bolag med rötterna i 80-talets tennsoldatsvåg som växte i takt med den tidens rollspel som Dungeons and Dragons. Bolaget har vuxit explosionsartat och är nu ett av fantasygenrens kändaste varumärken – en mångmiljonindustri som sträcker sig från de små tennsoldaterna, som fortfarande finns kvar, till dataspel och samarbeten med både Magic the Gathering och Monopol.

Finns redan på stream

Samarbetet med Amazon kommer dock lite oväntat för många. Warhammer har faktiskt en helt egen streamingsajt för actionfilmer och målartips om vart annat. Och den funkar på sitt eget lilla vis. Alla prenumeranter som tecknar ett årsabonnemang får faktiskt en gratis tennsoldat på köpet.

Troligen skulle Amazon velat knyta upp det populära varumärket tidigare. Men det som dragit ut på tiden är att GW jämfört offerter från flera olika distibutörer, som alla vill få en del av kakan. Till slut vann Amazon rättigheterna.

Det återstår att se vad samarbetet ska leda till för filmer och serier, och vad som händer med Warhammer+ nu när Amazon ger sig in i leken.

ANNONS

Tidigare försök floppade

Tidigare filmatiseringar, som Ultramarines från 2010 floppade fullständigt.

Henry Cavill Warhammer 40 000 Amazon

Henry Cavill har inte försökt gömma att han spelar och målar Warhammer. Foto: Henry Cavills Instagram

Henry Cavill: nördarnas kung

Den andra nyheten verkar vara att Henry Cavill själv kommer spela en roll i filmatiseringen av brädspelet. Han har gjort sig känd bland spelnördarna för att både ha byggt sin egen speldator, kommit sent till provspelningen av Superman för att han spelade World of Warcraft och tappade bort tiden, samt att han sitter och målar tennsoldater på jobbresorna. Och han älskar Warhammer.

Enligt The Hollywood Reporter kommer Cavil både ha en roll i filmatiseringen, och vara exekutiv producent. Vissa har hoppats på en filmatisering av Eisenhornböckerna som utspelas i Warhammeruniversumet. Men själv vill han spela mänsklighetens kejsare, om han får välja.

Läs mer om streaming, nördar och teve:

9 spel att ge bort i jul som inte är monopol

ANNONS

Varför har teve blivit tråkigt igen?

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Bilbo Göransson
Bilbo Göransson

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat privatekonomi.

Bilbo Göransson
Bilbo Göransson

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS