I Europa har sommarens flygkaos förstört många semesterplaner. Men inställda flyg och förseningar har även drabbat USA, där nästan 900 flyg ställdes in under söndagen.

ANNONS

Semestersugna amerikanare har det inte lätt. Under söndagen i USA blev 6500 flyg grovt försenade och drygt 900 flyg ställdes in helt. Detta rapporterar Flightaware, en webbplats för flygspårning. 

Tydligen ställde Delta in 235 flyg, medan Southwest Airlines ställde in 105 flyg och American Airlines 104 stycken. Det brukar vara hektiskt på amerikanska flygplatser på sommaren, men inte på den här nivån.

Amerikanska flygbolag kämpar nu hårt med pilotbrist och förseningar, i och med att resandet successivt återgått till hur det såg ut innan pandemin. 

Trimmade flygscheman

Flygkaoset har eskalerat under den hektiska sommarperioden, särskilt eftersom flygbolag trimmat sina flygtider för att klara av personalbristen som beror på pandemin. 

Flera amerikanska flygbolag, som Alaska Airlines och JetBlue, har dragit ner rejält på sitt sommarschema för att undvika förseningar och besvikna kunder. 

Hurrikansäsongen kan förvärra

Enligt Business Insider skulle sämre väder förvärra situationen, och den kommande hurrikansäsongen bådar därför inte gott. 

Liksom på flygplatser i Europa råder alltså totalt kaos på flygplatser runt om i USA. Sommaren av flygkaos ser därmed inte ut att förbättras.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Missar flyg i kaoset – men ingen tar ansvar

Läs mer: Skippa flyget – kör en roadtrip i sommar