Längs Vänern, Europas tredje största sjö, kan besökare välja och vraka mellan en rad olika historiska sevärdheter. Läs och inspireras!

ANNONS

Läckö Slott

Söker du efter en alldeles unik och historisk plats i Lidköping måste du besöka Läckö Slott, som ligger beläget längs Vänern. Slottet är både pampigt och har en spännande historia. Det har till och med valts ut till Sveriges vackraste slott, och med sin tjusiga arkitektur och storslagna trädgård är det inte så konstigt.

Läckö Slott. (Foto: Wiki Commons)

Bojorten Kristinehamn

Bojorten i Kristinehamn påminner om den historiska tiden på 17- och 1800-talen då Kristinehamn var Vänerns mest centrala sjöstad. På sommaren kan besökare åka med Bojorten på en vacker kryssning på det historiska fartyget Christine af Bro. På skeppet kan man dessutom få njuta av en utsökt trerätters middag.

Kungskvarnen i Borgvik

Vid Kungskvarnen i Borgvik får besökare uppleva en gedigen kulturhistoria. I den grönskande miljön vid den porlande Borgvikssjön finns massor av historiska lämningar. Efter en titt här kan man ta sig till Borgviks konstgalleri Sliperiet, där det ställs ut en härlig blandning av konstverk både från kända och okända konstnärer.

Kungskvarnen i Borgvik. (Foto: Wiki Commons)

Gustafsvik Herrgårdspark

Gustafsvik Herrgårdspark ligger i Kristinehamn och har en anrik historia från 1700-talet. Här kan man vandra runt fritt i den botaniska grönskan eller varför inte slå sig ner för en picknick på gräset.

Falkängens Hantverksby 

Falkängens Hantverksby ligger i en historisk och vacker gammal bruksmiljö. Hit måste du ta dig om du är svag för shopping. Längs den anrika huvudgatan finns tolv små och otroligt charmiga butiker som säljer alla möjliga slags hantverk.

ANNONS
ANNONS
Falkängens Hantverksby. (Foto: Vänern)

Läs mer om Vänern och allt som går att upptäcka i området här.

Läs mer: Fem smultronställen längs Göta kanal – Dagens PS