Många upplever att de blir mer påhittiga och pigga under sommarmånaderna. Men hur upprätthåller du kreativiteten och drivet även efter semestern? Här delar coachen och terapeuten Malin Rosén sina bästa tips.

ANNONS

Tillhör du en av dem som inleder en rad projekt under semestern? Då är du knappast ensam. Tvärtom är det vanligt att den kreativa ådran inom oss väcks till liv när vi kopplar av från våra måsten och stannar upp i ekorrhjulet.

Lika vanligt är det att vi tappar delar av den gnistan när vi kommer tillbaka till jobbet och den grå vardagen rullar igång.

Så vad skulle hända om du tog till vara dessa idéer och faktiskt gjorde något av dem? Dagens PS har konsulterat terapeuten och coachen Malin Rosén i frågan, som även driver podden Drivkraften. Här är några av hennes bästa tips för en produktiv höst.

Ta dig själv på allvar

Du är värd att få verka utifrån din fulla potential. Även om du inte just nu kan och vet allt du behöver för att genomföra din idé, eller byta karriärspår, kan du lära dig det över tid.

Är du tillräckligt motiverad och uthållig kommer du också att nå dina mål.

ANNONS
ANNONS

Vänta inte för länge

Många planerar ihjäl sig eller förbereder sig i år utan att något blir av. Vänta inte för länge med att avancera framåt med ditt projekt. Ta ett litet steg i taget. Det kommer att lära dig mer och föra dig närmare målet.

Tänk på att utveckling är en resa och våga be om hjälp. Resten kommer du lära dig längs vägen.

Våga misslyckas

Du har säkert hört det förut, men faktum är att alla gör misstag eller hamnar i en svacka någon gång i livet. Framgång handlar mycket om att tackla  motgångar, snarare än slås ned av dom.

Förbered dig därför på att du kommer möta motstånd genom att träna upp din mentala styrka. Det ger dig verktyg att hantera besvikelser och lära av misstagen, göra om och göra rätt.

Nätverka och inspirera

Ensam är inte stark. Genom att involvera andra i ditt projekt får du både draghjälp och idéer, samtidigt som du kan inspirera andra. Var aktiv inom ditt nätverk och ta kontakt med båda nya och gamla kontakter.

Om du är rädd för att synas är det även klokt att göra upp med dina rädslor längs vägen. Du behöver våga visa upp dig själv och dina projekt. Framförallt tro på både dina idéer och dig själv innan någon annan kan göra det.

ANNONS
ANNONS

Dröm ännu större

Sluta aldrig drömma, var hungrig och nyfiken på mer. Tillåt dig att fortsätta växa och testa nya saker. Det kommer att främja kreativiteten, stärka ditt självförtroende och ge dig ett tillfredsställande liv.

Läs även: Coachen tipsar: Så loggar du ut under semestern [Dagens PS]

Läs även: Coachen tipsar: Så boostar du din karriär som 50+ [Dagens PS]