Förläng sommaren och haka på den nya trenden workation, alltså en kombination av jobb och semster.

ANNONS

Workation har blivit ett trendigt begrepp och beskriver, det som på engelska, är en sammanslagning av work + vacation (stavas även ibland workcation). Med andra ord en semester från den vanliga arbetsplatsen, men inte semester från själva arbetet. Under pandemin har de flesta av oss tvingats till distansarbete. Vad många även insett på vägen är att det faktiskt går att göra sitt jobba utan att vara på kontoret 9-17 måndag-fredag.

En workation behöver inte vara en planerad långresa eller sparad semester, det innebär helt enkelt att arbetet flyttar med till en plats där det går bra att vara produktiv samtidigt som det går att njuta av det man tycker om att göra på en vanlig semester.  Här är de fem bästa städerna för en workation enligt resesjaten Holidus.

Bangkok

Högst upp på listan hittar vi Bangkok, Thailands huvudstad. Här är kanske inte uppkopplingen den bästa eller snabbaste, men i gengäld finns det fler än 450 000 platser med gratis wifi. Bangkok är också en av världens billigaste städer att leva i även om just boende kan vara dyrt.

Bangkok
I Bangkok är det billigt leva även om själva boendet kan vara dyrt.
Foto: Unsplash

New Delhi

Indiens huvudstad är en av världens billigaste huvudstäder att bo i. Här kan du hitta etta för 1 drygt 2000 i månaden. Dessvärre är inte uppkopplingen särskilt snabb här, men i gengäld är det enkelt att träffa likasinnade då New Dehli stoltserar med 165 00 co-working spaces.

New Dehli
I New Dehli kostar en etta bara drygt 2000 kr i månaden.
Foto: Unplash

Lissabon

Portugals huvudstad Lissabon är högst på listan av våra europeiska storstäder. I Lissabon hittar du en bubblande matkultur, trendig shopping, och ett högklassigt nattliv.  Och inte minst – Europas soligaste klimat med över 300 soldagar om året.

ANNONS
ANNONS
Lissabon
Lissabon har hela 300 soldagar per år.
Foto: Unsplash

Barcelona

På fjärde plats hittar vi Spaniens näst största stad Bacelona. Den unika arkitekturen av designers som Gaudi har gjort att Barcelona är en av världens mest instagram-vänliga städer. Barcelona är också den perfekta platsen för ett kontor på stranden, Trots en befolkning på 5 miljoner så är uppkopplingen här väldigt snabb.

Barcelona
Uppkopplingen i Barcelona är snabb, trots en befolkning på över 5 miljoner.
Foto: Unsplash

Budapest

Ytterligare en europeisk stad hamnar på fem-i-topp listan. Men den som letar efter ett varmt soligt klimat har kommit fel. Däremot är det billigt med både varma och kalla drycker. En kaffe kostar strax under 15 kronor och en öl kan man få för ungefär 25 kronor.

Budapest
I Budapest dricker man billigt kaffe och öl.
Foto.UNsplash

 

Läs hela artikeln om workation här

Anställda vill fortsätta jobba hemma [Dagens PS]

 

ANNONS
ANNONS