Promenera ner till stranden, ät tapas sent på kvällen och besök något av Antoni Gaudís mästerverk. Här är redaktionens drömweekend i Barcelona.

Börja med att hyra lägenhet till din drömweekend. Den här fantastiska lägenheten finns på Airbnb med utsikt över Antoni Gaudís Casa Batlló.

Airbnb, Lägenhet, Barcelona
Lägenheten ligger i centrala Barcelona med närhet till det mesta. (Foto: Airbnb)

Det är något helt annat att hyra lägenhet i Barcelona än att bo på hotell. Främsta anledningen stavas La Boqueria.

La Boqueria, Matmarknad, Barcelona
La Boqueria ligger längs La Rambla mitt i Barcelona. (Foto: Pixabay)

Här hittar du allt en matmarknad ska innehålla. Frukter och grönsaker i mängder. Fisk och skaldjur, serranoskinka och kött. Här kan du köpa både frukost, lunch och middag. Köp med lite färska räkor till lägenheten och laga gambas al pil pil. Glöm inte att köpa med dig nybakat bröd.

Barceloneta, Barcelona, Strand, Palmer
Barcelonas klimat gör det behagligt att vara på stranden långt in på säsongen. (Foto: Unsplash)

Stranden ligger ett stenkast från stadskärnan. Gå ner till stranden på dagarna och njut av havet. I Barcelona är det varmt långt in i september och ganska behagliga temperaturer längre än så.

Park Güell och tapas

Park Güell, Barcelona, Gaudí
En promenad upp till Park Güell är inte för alla, buss eller tunnelbana går minst lika bra. (Foto: Unsplash)

Ett annat måste är att besöka någon av Antoni Gaudís mästerverk. Ta en riktigt lång promenad, med fikapauser naturligtvis, upp till Park Güell. Kolla på Gaudís skulpturer och den fantastiska utsikten över staden.

Mojito, Barcelona.
Mojito går att beställa i princip på varenda bar i hela Barcelona. (Foto: Pixabay)

Barcelona kryllar av mysiga barer, ta en mojito på vägen hem från Park Güell eller stranden. I Barcelona äter man middag sent, så det gör ingenting om drinken efter stranden drar ut på tiden.

ANNONS
ANNONS
Crema Catalana, Barcelona, Tapas
Missa inte créma catalana när du är i Barcelona. (Foto: Pixabay)

Spanien är förknippat med sena middagar och tapas. Ett hett tapastips är Cervecería Catalana, ett riktigt klassiskt tapasställe dit Barcelonaborna själva går och äter. Avsluta med en créma catalana och du kommer garanterat gå och lägga dig nöjd.

Läs mer: Gaudí – mästarnas mästare [Dagens PS]