På Ljusterös sydvästra del hittar du veckans drömboende. Ett charmigt hus från 1951 med högt läge, generös altan och en slående utsikt mot en skyddad havsvik. Nere vid vattnet väntar en insynsskyddad sandstrand och egen brygga.

ANNONS

Ljusterö räknas som den största ön i Stockholms skärgård. Här utgjorde fiske länge en av huvudnäringarna för befolkningen som idag kan njuta av natursköna omgivningar med stora naturtomter, klipphällar och arkitektritade hus. Här finns mycket att utforska och gott om förströelse i form av sjökrogar och mysiga skärgårdsöar, men även golfbana för den som vill öva upp golfsvingen.

Ljusterö
Barnvänlig och insynsskyddad sandstrand. (Bild: Nordstrands Mäkleri)

Sjötomt med sandstrand

Det är också på Ljusterö du hittar veckans drömboende. En vacker sjötomt i Solvik sydväst om Ljusterö med högt och skyddad läge i en havsvik med plats för många. Här finns alla förutsättningar till såväl båt- och badliv som fiskelycka.

Nere vid vattnet väntar en barnvänlig sandstrand och en stor brygga med plats för flera båtar. Här finner du även en ombonad sjöstuga med vedeldad bastu och sovplats för två nattgäster. I sjöboden intill förvarar du med fördel flytvästar och båttillbehör tillsammans med fiskeredskapen.

Ljusterö
Solig brygga med plats för flera båtar. (Bild Nordstrands Mäkleri)

Storslagen naturtomt

Den vidsträckta naturtomten om 5 078 kvadratmeter bjuder på vackra ekar, ängsblommor och klipphällar men även en och annan gräsplätt för lek och spel.

Ljusterö
Tid för både fiske, bad och kontemplation. (Bild Nordstrands Mäkleri)

En slingrande naturstig tar dig över berget upp till ytterligare ett gästhus med fyra sängplatser. Ännu lite högre upp väntar huvudbyggnaden med en slående vy över vattnet och en solig altan på sjösidan där du njuter av Ljusterös sommarkvällar.

Ljusterö
Högt läge och sol från morgon till kväll. (Bild Nordstrands Mäkleri)

Ljust, rymligt och socialt

Den vinterbonade huvudbyggnaden från 1951 har öppen planlösning och ett fint ljusinsläpp tack vare de stora glaspartierna ut mot vattnet och ett takfönster. Här finner du matplats, sällskapsrum och ett ombonat kök i anslutning till utekök och altan.

Skärgård
Ombonat hus insprängt i grönska. (Bild Nordstrands Mäkleri)
Ljusterö
Sagolik vy över Ljusterö. (Bild: Nordstrands Mäkleri)
Ljusterö
En altan som håller vad den lovar. (Bild: Nordstrands Mäkleri)

Mitt i rummet tronar också en unik öppen spis. Härifrån når du två sovrum och badrum. Strax bakom huset finner du även ytterligare ett gästhus.

Sammantaget ett boende med mycket sociala ytor som rymmer både familj, vänner, sol och bad. Ett sommarparadis på Ljusterö som just nu kan bli ditt för 12 500 000 kronor enligt mäklaren.

ANNONS
ANNONS
Ljusterö
Vacker öppen spis i mitten av rummet. (Bild: Nordstrands Mäkleri)

Goda kommunikationer

Till Solvik och Ljusterö tar du dig smidigt med bil och bilfärja, med buss eller waxholmsbåt. På Ljusterö torg finner du all service du behöver med affärer, apotek, ett systemombud och en bensinmack. Här finns också ett flera skärgårdskrogar och ett antal närliggande öar att utforska.

Vill du veta mer om veckans drömboende? Kontakta mäklaren här!

Läs även: Investeraren tipsar: Så tar du dig in på bostadsmarknaden [Dagens PS]