Lyxkedjan Aman Resorts är en av världens främsta hotellkedjor i lyxkategorin. Nu meddelar kedjan att de under 2021 ska öppna sitt första hotell någonsin i New York.

ANNONS

Det nya hotellet kommer att ligga centralt på Manhattan i Crown-byggnaden på Fifth Avenue. Byggnaden med 26 våningar, som nu renoverats och uppdaterats, har tidigare varit hem för det kända moderna konstmuseet MOMA.

Aman berättar, på sin hemsida, att Jean-Michel Gathy ansvarat över designen och varit noga med att hedra byggnadens historia. 

Både hotellrum och lägenheter

Utöver 83 bokningsbara rum kommer dessutom 22 privata lägenheter på de översta våningarna att vara till salu, vilket kedjan hittills aldrig erbjudit på sina storstadshotell. Innehavarna av lägenheterna kommer att få tillgång till hotellets lyxiga faciliteter, såsom en privat klubb, restauranger, vinbarer, jazzklubbar, gym och spa. Enligt Globetrender har redan hälften av lägenheterna sålts.

Aman Resorts
Ett av lägenhetens sovrum, självklart med utsikt över parken. (Foto: Aman Resorts)
Aman Resorts
Badrummet, också med utsikt över Central Park. (Foto: Aman Resorts)

På deras hemsida meddelar Aman att de är stolta över att presentera det nya projektet, och beskriver det som ett nytt reservat som dessutom blåst liv i den ikoniska Crown-byggnaden i hjärtat av Manhattan. Tanken är att hotellet ska erbjuda kunder en fridfull bortflykt i västvärldens centrum.

Hotellets design har inspirerats av konceptet “urban wellness”, som Aman introducerade i och med öppnandet av sitt hotell i Tokyo 2014.

Avskildhet på Fifth Avenue

Aman New York ska erbjuda sina gäster en aura av välmående, avskildhet och lugn, trots adressen på hektiska Fifth Avenue. Hotellet ska dessutom erbjuda gästerna rum på minst 69 kvadratmeter, vilket är ovanligt mycket för att vara New York.

Hotellet blir kedjans tredje i USA, efter hotellen i Utah och Jackson Hole. Aman har 32 hotell totalt världen över såsom i Bhutan, Indien, Japan, Thailand, Bali, men även i Venedig och de franska alperna.

Aman Resorts
Det utrustade köket med vitvaror från Gaggenau. (Foto: Aman Resorts)
Aman Resorts
Vardagsrummet. (Foto: Aman Resorts)

 

Aman Resorts har vunnit flera priser, bland annat “World’s leading Boutique Hotel Brand 2020” som utses av World Traveler Awards. Enligt Business Insider är hotellkedjan en favorit bland kändisar såsom Bill Gates och Kardashian-familjen. 

ANNONS
ANNONS

Bilderna visar en av de privata lägenheterna, med tre sovrum, kök och hemmabio samt en generös takterrass med pool och utsikt över Central Park. Lägenheten kostar 34 miljoner dollar, nästan 300 miljoner kronor, enligt mäklarfirman Douglas Elliman.

Hannah Bill

Läs mer: Tom Cruise lyxhus till salu för 334 miljoner  – Dagens PS

Aman Resorts
Spa-faciliteter av högsta klass. (Foto: Aman Resorts)