Superyacht-trend: Större, kaxigare, vackrare

Uppdaterad: 10 mars 2023Publicerad: 10 mars 2023
Superyacht-trend: Större, kaxigare, vackrare
Fler och fler väljer att specialbygga helt enligt egna önskemål. Bild: Pixabay

En superyacht ska inte enbart vara lyx och flärd – det ska vara miljövänligt också. Den yngre generationen av superrika driver utveckling och hållbarhet inom sektorn.

ANNONS
ANNONS

Marknaden är inte bara stabil, den växer 2023 uppger International Banker. De kommande tio åren räknar man med att marknaden för superyachter över 50 meter fortsätter att expandera.

Fler blir rikare

Fler och fler tillhör kategorin UHNWI (ultra-high-net-worth individuals), så fler har råd att köpa en superyacht, och kraven på lyxrese-sektorn förväntas öka.

Så mycket som 40 procent av UHNWI är under 40 år, och med yngre köpare följer högre tech-krav – men också krav på större miljövänlighet.

Superyacht-trend: Större, kaxigare, vackrare Ryske oligarken Roman Abramovitjs superyacht Solaris ankrad I Trivet, Montenegro. Foto: TT

ANNONS
ANNONS

Hållbar superyacht

International Banker tror att det kommer att driva innovation och hållbarhet.

I pandemins spår kan mycket jobb göras utanför kontoret, och vad är bättre än jobb från en superyacht i stället?

Över 100 meter

Flera varv bygger nu yachter på över 100 meter, och den teknologiska utvecklingen, med automation och smarta system, gör att bekvämligheten och lyxen ombord växer.

Det är inte bara marknaden för de specialbyggda och splitter nya superyachterna som växer.  Många vill inte vänta på att få sin dröm byggd, utan köper en begagnad.

Superyacht-trend: Större, kaxigare, vackrare Medelhavet är fortfarande en toppdestination för superyacht-charter, här är hamnen i Monaco. Bild: Pixabay

ANNONS

Lyxliv till sjöss

Man får den allra bästa kombinationen av lyx och ett liv till sjöss, och om man har tid att vänta (och inte hittar sin drömyacht på andrahandsmarknaden) går allt att skräddarsy.

Vill du inte köpa en egen finns en livfull och växande chartermarknad.

Äventyr på udda platser

Populärast för charter är Medelhavet och Karibien, men intresset för andra regioner, som Sydostasien och södra Stilla havet växer enligt International Banker.

Den växande trenden med superyacht-charter gör också att intresset för lite mer udda destinationer ökar. Fler vill ge sig ut på mer avlägsna äventyr i stil, seglar till Antarktis, Galapagosöarna och södra Stilla havet.

Läs även: Superyachten Riva 54 Metri är här – se bilderna 

Läs även: Övergiven superyacht säljs på auktion: “En fara” 

ANNONS
ANNONS