Falcons nyaste modell är både snygg, hållbar och snabb. Båtens djärva och stilfulla design påminner om en sportbil med sin slanka form och lyxiga interiör, och tar dig från Nice till Monaco på bara 25 minuter. 

ANNONS

Bilderna på Falcon 8 får det att vattnas i munnen.

Den 8 meter långa båten har en sofistikerad design med raka linjer: en modern klassiker, helt enkelt. Det mörkblå skrovet smälter fint in i ett azurblått hav, och ett lyxigt däck i teak löper längs med hela båten.

Falcon 8, vars design påminner om en sportbil, är enkel att borda och erbjuder flera sittplatser för dina gäster. Dessutom finns ett stort förvaringsutrymme under cockpit, som du kan fylla med det du behöver för en tur till havs.

”Vi ville skapa en stilren jolle utan krusiduller som inte bara ser bra ut eller presterar bra, utan också kommer att komplettera alla moderskepp”, beskriver  Rob Armstrong på Thirtyc, som står bakom designen, i en artikel på Robb Report. 

Falcon 8
Med ett lyxigt och rymligt däck i teak får du plats med flera gäster. Trappformationen gör det också enkelt att ta ett dopp i havet från båten.(Foto: Falcon/Thityc).

Går på el

Som om det inte vore nog är Falcon 8 även en elbåt och ett utomordentligt alternativ för den som leva lite mer hållbart. Den är utrustad med ett framdrivningssystem från Vita Power och en högpresterande elektrisk drivlina.

Falcon 8 har en beräknad räckvidd på 30 nautiska mil med sitt system bestående av två batterier (63 kWh eller 126 kWh), och du kan spendera en lång stund ute till havs på bara en laddning.

Laddningstiderna är flexibla. Dels finns med en snabb DC-laddning där du kan ladda upp 20 till 80 procent på knappt en timme, och en lite långsammare laddning på 4-5 timmar.

Falcon 8
Falcon 8 är en snabb båt – som dessutom går på el. Perfekt! (Foto: Falcon/Thityc).

Fart och fläkt

En sak till – Falcon 8 är en riktigt snabb båt. Den har en marschfart på 20 knop och en maxfart på 30 knop. För att sätta det i perspektiv kan du resa från Nice till Monaco på bara 25 minuter när du reser i 25 knop.

”Kombinationen av högsta hantverkskvalitet, vacker design och hållbara lösningar – det är vad vi på Falcon kan bäst”, säger Falcons vd Mark Pascoe

ANNONS
ANNONS

Missa inte

Världens största superyachter – allt du behöver veta [Dagens PS]

Tesla ska göra elmotorer till flygplan och båtar [Dagens PS]